USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанин посмертно отримав звання Героя України

3 Грудня 2020 22:31
Солдату батальйону «Айдар», лучанину Ігорю Філіпчуку посмертно присвоїли звання Героя України.

Про це йдеться у відповідному Указі Президента України Володимира Зеленського, повідомляє ВолиньPost.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:

присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Філіпчуку Ігорю Ярославовичу – солдату (посмертно)», – йдеться в документі.

Нагадаємо, Ігор Філіпчук народився в с. Пожарки, Рожищенського району. Проживав з батьками у Луцьку. Їздив на українсько-білоруський кордон, охороняв гродмадський порядок у групі швидкого реагування Самооборони Майдану Волині.

Загинув 14 серпня 2014 р. у боях біля с. Хрящувате, Краснодонського району, Луганської області. Підбивши ворожий танк, Ігор врятував багатьох бійців-побратимів та захистив позиції. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити з РПГ, на третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ната Показати IP 3 Грудня 2020 22:49
Вічна Слава Герою!
Ну і Показати IP 4 Грудня 2020 07:04
Нагородна система у нас (Брежнев отдихає) нагорджувати через 6 років ви ше б Лапіну героя України присвойте. Хто ті нагородні подання робить? Для прикладу з легендарної 51 омбр жодного
Аня Показати IP 4 Грудня 2020 10:44
Вічна пам*ять!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus