USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський нардеп множить свої статки за державний кошт

11 Квітня 2014 21:50
Державне підприємство ПАТ «Укртранснафта» ініціювало розслідування стосовно крадіжки майна, яке кілька років тому привласнила луцька фірма за фіктивними документами. Оборудку провели за участю фірми, яка на момент фіктивної угоди вже була оголошена банкрутом.

А одним з фігурантів в цій справі виступає (начебто випадково) волинський народний депутат, який весь свій бізнес збудував на торгівлі нафтопродуктами, Ігор Єремеєв. Бо ж адреса, за якою зареєстрована фірма, що причетна до грабунку державного майна, «дивним чином» збігається з адресою реєстрації практично всієї мережі фірм, підконтрольних групі «Континіум» у Луцьку.

Історія дворічної давності

12 січня 2012 року Рівненський господарський суд ухвалив рішення, в якому фігурували дві фірми – «Тірас-Арс», зареєстрована в Луцьку, та МПП «ВКФ «Інвест-VEZ», зареєстрована у Рівному. Суть позову полягає в тому, що згідно з укладеним договором 13.12.2011 між цими двома суб’єктами, «Інвест-VEZ» зобов’язалась поставити «Тірас-Арс» 40 тисяч кубічних метрів високосірчаної нафти сорту ГОСТ 9965-76. Сума поставки – 171 мільйон гривень.

Згідно з документами, які представила фірма «Тірас-Арс», нафту продавець надав. Зберігається вона на магістральному нафтопроводі «Кременчук-Херсон» на ділянці «Снігурівка-Херсон» (км. 289 – 365). Власне, товар поставили в момент підписання договору, але постачальник не надав акту-прийому передачі. Тож, право власності на нафту фірмі «Тірас-Арс» довелося доводити через суд.

Рівненський господарський суд позов задовольнив. Оскільки місячний термін з моменту підписання договору не минув, то аргументи постачальника про відсутність оплати, в суді не враховували.

Результат цього рішення – фірма «Тірас-Арс», ще не оплативши поставку, отримала право власності на нафтопродукти, які зберігаються на магістральному нафтопроводі «Кременчук-Херсон» на ділянці «Снігурівка-Херсон» (км 289 – 365) в обсязі 40 тисяч кубічних метрів, на суму 171 мільйон гривень.

Історія кількатижневої давності

Магістральний нафтопровід «Кременчуг-Херсон» є державною власністю і перебуває у користуванні ПАТ «Укртарнснафта». Про 40 тисяч кубічних метрів високосірчаної нафти на ділянці «Снігурівка-Херсон», яка, начебто, є у власності луцької фірми «Тірас-Арс», донедавна тут і не чули.

Саме ця ділянка ПАТ «Укртранснафта» кілька останніх років не використовувалась. А у 2013 році її взагалі повинні були законсервувати, для цього треба було відкачати нафту.

Щойно робітники взялися до цієї справи, до ПАТ «Укртанснафта» навідалися представники правоохоронних органів і заявили про обшук. Мовляв, нафта на цій ділянці має господаря, а ПАТ «Укртранснафта» господарює там незаконно, обкрадаючи «власника». Правоохоронці послалися на судову ухвалу, яка ґрунтувалася на рішенні вищезгаданого Рівненського господарського суду дворічної давності.

Ухвала про обшук, як ідеться в документах, діє до 24 травня 2014 року. До цього моменту на ділянці «Снігурівка-Херсон» має бути проведений обшук, аби зафіксувати сліди вчинення злочину – крадіжки (чи її спроби) нафти, яка начебто належить фірмі «Тірас-Арс».

Чия ж все-таки нафта?

У зв’язку з великою кількістю фігурантів у цій справі виникає закономірне запитання: чия ж все-таки нафта зберігається на ділянці «Снігурівка-Херсон» магістрального нафтопроводу «Кременчуг-Херсон»? У ПАТ «Укртранснафта» однозначно відповідають – державна.

Зауважимо, ПАТ «Укртрасннафта» працює на підставі розпорядження кабінету Міністрів від 23.06.2001 року. Його утворили на базі реорганізованих державних акціонерних товариств «Магістральні нафтопроводи «Дружба» та «Придністровські магістральні нафтопроводи». 100 відсотків акцій ПАТ «Укртранснафта» перебувають у державній власності, і передані в статутний фонд НАК «Нафтогаз України». Лише це товариство користується магістральним нафтопроводом «Кременчуг-Херсон».

Фінансовий план ПАТ «Укртанснафта» щоразу затверджується Кабінетом Міністрів України. У 2012 році (рік, коли відбулася сумнівна оборудка, яка фігурує в судовій справі) надходжень у розмірі 171 мільйон гривень від відчуження 40 тисяч кубічних метрів нафти не передбачалось. А договори про продаж чи транспортування нафтопродуктів з фірмою «Інвест-VEZ» не укладалися.

Ба, більше, об’єм нафти, який може вміститися на лінійній частині ділянки «Снігурівка-Херсон» нафтопроводу – не 40 тисяч метрів кубічних, а майже вдвічі менше: 25 721,128 метрів кубічних. Та й межі цієї ділянки в судовому рішенні вказані недостовірні: кінцева її точка не 265 кілометрів, а 255,2 кілометра.

Крім того, на цій ділянці, де останнє транспортування відбулося у 2005 році, зберігається не високосірчана нафта ГОСТ 9965-76, а технологічна. Та й ГОСТу такого в Україні не зареєстровано.

Таким чином, підробивши ряд документів, фірми «Інвес-VEZ» та «Тірас-Арс» розіграли такий собі судовий фарс. А суд, своєю чергою, не перевіряв, хто справді є власником тієї нафти та нафтопроводу. Про розгляд справи у 2012 році ПАТ «Укртанснафту» також не повідомили.

Історія із судовими рішеннями схожа на спробу рейдерства, - заявляють на державному підприємстві. Якби не роботи з консервації цієї ділянки, про новоспеченого «власника» державної нафти могли б ще довго нічого не знати.

Волинський депутатський «слід»

Справа була б, можливо, менш неприємна, якби до спроби розкрадання державного майна не був причетний державний муж. Результати розслідування, яке здійснило ПАТ «Укртранснафта», привели до народного депутата України – Ігоря Єремеєва.

Так, варто зазначити, що фірма «Тірас-Арс» зареєстрована, за адресою: місто Луцьк, вулиця Кременецька, 38. Там же розташовані ряд фірм групи «Континіум», яка підконтрольна партнерам по бізнесу, народним депутатам Степану Івахіву та Ігорю Єремеєву. Зокрема, ТзОВ «Вест Ойл Груп», ТзОВ «Золотий екватор (Золотек)», ТзОВ СП «Західна нафтова група» (співзасновник – Степан Івахів), ТзОВ «Континіум», ТзОВ «Ойл карт Центр» та інші.

У момент підписання договору між підприємствами «Тірас-Арс» та «Інвест-VEZ», остання була на стадії ліквідації банкрута. Рішення про визнання банкрутом МПП «ВКФ «Інвест-VEZ» господарський суд Волинської області ухвалив у липні 2007 року. Заявником про визнання банкрутства був кредитор ТОВ «Континіум-Укр-Ресурс». Згодом цей заявник ініціював повторне аналогічне рішення у господарському суді Рівненської області. Запис про державне припинення МПП «ВКФ «Інвест-VEZ» датований жовтнем 2012 року.

Крім того, згідно з документами про ініціювання ліквідації підприємства «Інвест-VEZ», фірма «Тірас-Арс» теж фігурує, вимагаючи 50 мільйонів боргу. Тобто напередодні купівлі нафти, що зберігається у державному нафтопроводі, покупець прекрасно знав, що продавець банкрут, ще й - його боржник. Натомість, згідно з договором, фірма «Тірас-Арс» обіцяла сплатити неіснуючій фірмі 171 мільйон гривень.

Про ці факти в Рівненському господарському суді ніхто не згадав, ухвалюючи рішення про узаконення права власності на державне майно.

Варто відзначити, що ТОВ «Континіум-Укр-Ресурс», яке ініціювало банкрутство МПП «ВКФ «Інвест-VEZ» за рік – 13 жовтня 2013 року – також було ліквідоване. Про це свідчить запис Луцького міського управління юстиції.

«На лице – злочинне угрупування, де членами, крім керівників цих підприємств і власника групи «Континіум» Ігоря Єремеєва, є працівники міліції і прокуратури», - заявляє голова правління ПАТ «Укртранснафта» Олександр Лазорко.

Нагадаємо, Ігор Єремеєв – народний депутат України, обраний до Верховної Ради України у 2012 році від Маневицького виборчого округу № 23 Волинської області. Він є одним з нафтових магнатів України, співвласник групи компаній «Континіум» та «WOG». До слова, саме ця група компаній останні роки домінувала з-поміж переможців державних тендерних закупівель. Прибутки від цих оборудок оцінюються сотнями мільйонів гривень.

Ситуація сьогодні

Поки що в результаті обшуків (а для цього нечувано оперативно відряджаються по півтора десятка працівників міліції) в ПАТ «Укртранснафта» вилучили й опломбували дві азотно-компресорні станції, які підприємство мусить використовувати у випадку аварійної ситуації. Інших станцій немає, тож, у разі аварії, запобігти катастрофі не буде змоги. Крім того, в резервуарах НПС «Снігурівка» опломбована нафта, відкачана з ділянки «Снігурівка-Херсон».

Голова правління ПАТ «Укртранснафта» Олександр Лазорко розповідає, що силового захоплення вдалося уникнути лише завдяки втручанню начальника Херсонського УМВС Михайла Фарбіна, який пообіцяв розібратися в ситуації й викрити злочинців – перевертнів у погонах.

Після того, як до ПАТ «Укртранснафта» завітали правоохоронці з ордером на обшук, підприємство звернулося до Рівненського апеляційного суду з апеляційною скаргою, оскаржуючи рішення господарського суду Рівненської області дворічної давності. Разом з тим, товариство шукало підтримки у виконувача обов’язків Генерального прокурора України Олега Махніцького та виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - останньому надіслали прохання розслідувати злочинні дії луцького підприємства «Тірас-Арс», спрямовані проти державного ПАТ «Укртранснафта». Справу про крадіжку в особливо великих розмірах, переконують у МВС, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Отож Показати IP 11 Квітня 2014 22:27
Куди поділися молокозаводи Волині? Де Луцька кондитерська фабрика? Чи живий ще Луцький картонно-руберойдовий завод?
Ковель до Отож Показати IP 11 Квітня 2014 23:05
потрібно Єремєєва запитати про це
Отожу до Отож Показати IP 12 Квітня 2014 12:03
А не вернуться ли данным предпринимателям-депутатам к своему старому доброму занятию? - торговле кожаными куртками
лучанин Показати IP 11 Квітня 2014 22:37
"Он же памятник..ктож его посадит" ... а попросту кажучи - на к*ую вас всіх Еремеев вертів )) пісателі.. Хтось звертав увагу що ніколи ні на якій заправці вам чек у руки не дають ?? або перепитують " вам чек треба?"... Що це значить? - правильно.. не продали а значить не заплатили податок.. ні в державу ні за дороги ((( Так от.. поки вони приховують свої додоходи(грабунки) безнаказано - будуть будувати дачки типу тих, які зі струмівки по ліву руку як на рівне їхати видно..
Анонім до лучанин Показати IP 12 Квітня 2014 20:25
Романюк також зажрався у Луцьку. До люстрації
До лучанина інший лу Показати IP 11 Квітня 2014 23:00
Не треба брехати... На заправках WOG чек дають завжди. І не питають треба, чи ні. Тому подобаєьбся Єремеев, чи ні, а на WOG у нього все в порядку.
знайомиий Показати IP 11 Квітня 2014 23:17
О цей гарний хлопчик завжди за народ:! Так гарно видумує схеми разом з Голоюхом Сергієм - банкротом Луцького СГК та торфобрикетного заводу в Прилісному, разом з командрою видумує схеми, як вижати в держави ПДВ. Одним словом неропочне дитя зачаття в новій демократиичній коаліції. Брехуни !!!! Правоохоронна систекма не працює !! Будьте пильні громадяни Волині.
Саша Показати IP 11 Квітня 2014 23:22
Ви зайдіть в госпсуд Волинської області. Там купа судових справ де судиться континіумівкі фірмочки між собою. ТАм такі справи прокручують що піпец. Майже кожна друга справа це вони судять між собою і судді це прекрасно знають. Там таких оборудок нємєряно. І зарплата тільки в конвертах але ніхто їх не перевіряє.
АЄОА Показати IP 11 Квітня 2014 23:24
Єремеєв .андон, не командна ЛЮДИНА. не залишиться від нього мокрого місця..
ага Показати IP 12 Квітня 2014 00:34
Ерема це чмо ще яке!! Хіба так гроші заробляються??!!!! Злодюга!!!! Позасовував своїх керовніків дебілів на підприємста області та міста та викачуєз них гроші!! Це ще страшнііше януковича! Треба це чмо змити із землі волинської щоб не смердів навіть тут.
Микола Показати IP 12 Квітня 2014 00:34
СКОТИНА ЗЛОДІЙСЬКА!!! НА ВИЛА!!!
Вільна Волинь Показати IP 12 Квітня 2014 08:45
Вже почали Єремєєва зливати, а дарма! Якби йому і Палиці віддати кілька наших місцевих напівзбанкрутілих підприємств, переконаний, вони б навели порядок.
123 до Вільна Волинь Показати IP 12 Квітня 2014 09:39
Як би Палиці ! Я згідний! А в Континіума ні де порядку немає! Вони тільки красти вміють!
Антон до 123 Показати IP 12 Квітня 2014 09:57
Та вже нема ні краплі довіри до Єремеєва. відмінний злодій . При ситуації, що зараз склалася у країні, депутатам не красти у держави НЕМОЖЛИВО!!!!!! Немає ні одного чесного та принципового, бо навіть якщо такі б з'явилися, їм би ніде не дали дороги та швидко злили б. З вовками жити - по вовчі вити.
Вільна Волинь до Антон Показати IP 12 Квітня 2014 12:19
У вас всі злодії і вори... Наприклад я мав би більше довіри до тих людей, які чогось в житті добились самостійно, аніж таким як Яценюк, Янукович, Тимошенко, Турчинов... Останні хто? Махінатори і вори. Робити не робили нічого, все віджимали в свою користь от і все. А такі як Порошенко, Єремєєв, Паляця, - люди, які починали змалку, а не промишляли рекетом, чогось добились, а сьогодні дають, які-неякі, але робочі місця населенню. Кому дав роботу Яценюк? Він тільки скорочувати вміє, урізати і ціни піднімати, а звичайним життям не жив, з розкладушок не торгував і звичайним підприємцем не був, щоб хоч на долю наблизитись до людей і зрозуміти прості людські реалії - він живе в іншому світі.
Анонім до Вільна Волинь Показати IP 12 Квітня 2014 15:45
коментар було видалено
маля Показати IP 12 Квітня 2014 10:54
вони ще зараз з владою торгуються бо вони створили коаліцію разом з івахівим мартиняком і литвином. от вам поліщуки подивіться як олігархів вибирати.
майданоукр Показати IP 12 Квітня 2014 14:07
коментар було видалено
лучанин до вільна Во Показати IP 12 Квітня 2014 18:44
Про які збанкрутілі підприємства ви говорите? Континіум розікрав і довів до банкрутства всі волинські підприємства. А тепер прийшов і викачує гроші з комунальних підприємст Луцьктепло і Водоканал, хоч і підприємства і боржники, але туди поступають державні надходження і є що красти. А романюк їм потурає і на все очі закриває.
фокус Показати IP 12 Квітня 2014 20:04
ерема не торговал куртками.он начинал с шоколадок...с базара...там его и взяли..туда и пойдет.
Анонім Показати IP 12 Квітня 2014 20:23
Ціла гоп компанія у Луцьку орудує понад 10 років Клімчук , Єремеєв, Романюк, нагло наживаються на бюджетних грошах. Пристосовуються до кожної зміни влади. Акробати
З ТАМ - ТАМу Показати IP 13 Квітня 2014 01:53
Весь ТАМ- ТАМ працює за копійки на цю "мердоту."
аналітик Показати IP 13 Квітня 2014 09:59
Нехай держава дасть міліції нормальну зарплату і побачите чи буде взагалі існувати така фірма як континіум. Їх ніхто терпіти не може. Судячи з новин коломойський їх дуже скоро зітре на порох.
громада до аналітик Показати IP 13 Квітня 2014 15:22
Забули про спиртзавод і торфобрикетний завод в Прилісному. Слава Голоюху представнику Континіуму !
люся Показати IP 13 Квітня 2014 17:47
Боже зглянься над народом! пошли вже тим єремеєвим, климчукас романюкам і всій цій нечисті якихось хвороб щоб відволіклись від краж а почали ходити в аптеку, заодно побачили б ціни на ліки! С*КИ!!!!!!!!
Люся до люся Показати IP 14 Квітня 2014 12:04
А навіщо ж так клясти? У вас що рідних немає дітей не має? А якби вас так кляли? І не забувайте що все повернеться до вас бумерангом, і відібється на Ваших дітях та онуках!
Реаліст Показати IP 13 Квітня 2014 18:19
Я писав що таку б статтю про всіх написати. Чого тільки континіум? А я думаю на нього поперли бо губернатор дніпра хоче ще й ВАХ заправки хапнути.
Анонім до Реаліст Показати IP 14 Квітня 2014 12:27
коментар було видалено
Пишу ще разок Показати IP 13 Квітня 2014 18:41
коментар було видалено
Волинянка до Пишу ще разок Показати IP 13 Квітня 2014 20:39
В Україні все на крадіжках, хабарях, аферах, брехні , вбивствах- 23 роки незалежності, Чому ми дивуємось. Гнила система. Не беріть хабарів і не давайте!!!!
Колківська республік Показати IP 14 Квітня 2014 12:59
Нардеп Єремєєв причетний до відкачування грошей із державного підприємства "Волиньторф". З рахунків підприємства зникло більш як 5 мільйонів гривень. Сліди ведуть до єремєєвського континіуму.
Анонім Показати IP 14 Квітня 2014 13:54
коментар було видалено
Нуйно Показати IP 14 Квітня 2014 14:20
Та нормальний дядько. Дав мені гроші на нові вікна.
Доктор Хаус до Нуйно Показати IP 14 Квітня 2014 15:01
"Нормального дядька" Єремєєва обирали не для того, щоб він займався політичною корупцією і купував симпатії виборців вікнами, котлами, грішми. А під час Майдану де він був, крім того, що сфотографувався на фоні барикад? Саме такі як Єремєєв і тримали януковича при владі.
Он же до Нуйно Показати IP 14 Квітня 2014 15:11
Та всі крадуть тільки він не так багато як інші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus