USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тендерний король Єремеєв: чому нардеп - у постійному виграші?

8 Квітня 2014 14:17
Зміна влади не змінила схеми розпилу державного бюджету. Найлегший спосіб стати мільярдером в Україні - отримати доступ до бюджетних грошей на держзакупівлях, так званих тендерах, - пише ТСН.

За останній рік з бюджету витягли приблизно мільярд гривень, а найбільшу кількість тендерів виграв старший син екс-гаранта Олександр Янукович, який "натендерив" на 62,5 млн грн. Родина Януковича вже втекла, проте інші нетонучі акули бізнесу чомусь і далі продовжують заробляти на державному бюджеті, йдеться у програмі "Гроші".

Один з них - людина-стабільність, керівник фракції регіоналів Олександр Єфремов. "Його угрупування з кількох фірм окупувало "Луганськвугілля" уже давно і зараз абсолютно спокійно продовжує отримувати там сотні мільйонів гривень. І це не на рік, а на місяць", - зауважив журналіст Юрій Ніколов. Водночас після зміни влади на арену виходять нові тендерні чемпіони. Так, ім'я бізнесмена та нардепа Ігора Єремєєва не відомо широкому загалу, але на тендерах він заробляє мільярди.


Тендерний король Єремєєв є 63-м номером у списку найбагатших українців з $ 170 млн доходів.

З початку 2014 року його компанії вже уклали договори на постачання нафтопродуктів державним відомствам і компаніям на суму 132 млн грн. "На паливному ринку, очевидно, продовжує домінувати група Єремеєва. Вона захопила державні тендери по бензину.

Десь починаючи з 2010 року, почалася велика експансія. Якщо в грошах, то це на місяць близько 50 млн грн", - зазначив Ніколов.

Чому фірми депутата Єремєєва виграють чи не усі державні тендери, зацікавилися навіть у Генпрокуратурі.

"Відхилялися найбільш економічно вигідні пропозиції, що дозволяло, у свою чергу, проводити так звані свої фірми для виграшу тендеру. А також проводилася закупівля товарів не безпосередньо у виробника, а у так званих прокладок, що дозволяло збільшувати суму товарів і внаслідок чого було спричинено збитки", - повідомив керівник управління прокуратури Олег Денега.

У Верховній Раді у Єремєєва є ціла группа депутатів, яка працює на благо бізнесу. Зокрема співвласник концерну "Континіум" разом з Єремєєвим - Степан Івахів - 64-й номер у списку найзаможніших українців. Їхня спільна компанія "Золотой екватор", якій належать заправки WOG, з початку 2012 року, саме з приходом у ВР депутатів, почала вигравати тендери на постачання палива вартістю більш ніж 550 млн грн.

Улюблені клієнти Єремєєва і його друзів по мандату - державні структури. Наприклад, найскандальнішими оборудками бізнесмена стали тендер на постачання палива Укрзалізниці на суму 2,6 млрд грн, СБУ - 17 млн грн, Укрпошті - 314,88 млн грн.

З цього приводу Генеральна прокуратура вже розпочала досудове провадження. Проте у Міністерстві енергетики про таку корупцію не чули. Міністр Юрій Продан доволі невпевнено пообіцяв перевірити інформацію про сумнівні тендери.

Навіть компанію Єремєєва, яка є найбільшим постачальником палива для держави, міністр начебто не знає: "А яка це компанія Єремеєва? - "Континуум". - "Континуум"? Добре, буду знати".

Своєю чергою, експерти кажуть, що у "Континіума" дуже міцне лобі серед чиновників. Вони допомогають Єремєєву позбуватися конкурентів. "Причиною для відхилення було те, ну, наприклад, один з учасників подав документи, у яких текст був надрукований не 14-м кеглем а 12-м, а назви розділу були не капслоком набрані. Тобто це стало причиною відхилення у тендері на мільярд з копійками. Ну, звісно, що це не справжня причина", - зауважив Ніколов.

Зазначимо, що сам Єремєєв ділитися із журналістами секретами успішного бізнесу не схотів: "Не ставте непотрібних запитань".

Як повідомлялося раніше, Рада зробила інформацію про тендери, приватизацію та майно чиновників відкритою. Законодавчі зміни покликані значно демократизувати стосунки влади та соціуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Травка Показати IP 8 Квітня 2014 14:22
коментар було видалено
Гера до Травка Показати IP 8 Квітня 2014 15:17
Травка , як думаєш скільки платить наш "клієнт і Стьо" , щоб видалити комент Столяру Васі ;) ..... Думаю , як за 100 грам. Зараз перевіримо .
Коля Показати IP 8 Квітня 2014 14:22
Одна з найбільших мереж в Україні, більш-менш якісне паливо то й виграє.
Андрій до Коля Показати IP 8 Квітня 2014 14:30
Коля, не мели дурниць. За якість не знаю, але ціна на вогах одна з найвищих. З нашими тендерами можна і води звичайної замість бензину продати на мільйони, а крайнього не знайдуть.
Бензин до Коля Показати IP 8 Квітня 2014 15:13
Повна і неприкрита Брехня, знаю бо бадяжу.
Ирина Показати IP 8 Квітня 2014 14:51
Цена бензина на WOG высокая, но качество соответствует- двигатель не портит. Так что заправляя автомобиль на этих заправках, вы тем самым его бережете. Проверено не первый год. А жабу свою давно пора придушить, уважаемые, считайте свои деньги, а не чужие. Мозги включите и у вас тоже будет все хорошо.
я до Ирина Показати IP 8 Квітня 2014 16:42
надеюсь, Вы действительно знаете, что такое "портит" или "не портит" двигатель. Я сам давно не заправляюсь на этих заправках ибо знаю, что было время, когда эти ребята с помощью присадок делали из 80-го бензина 95-й, а на их дизтопливе мой мерс ехать вообще не хотел, пока не начал лить лукойловский. Надеюсь что эти времена прошли, хотя очень сомневаюсь. Единственное, что мне нравится на wog - инфраструктура. Думаю, эти славные люди - известные виртуозы схем по уходу от обязательных платежей в бюджет. Если проверка покажет, что все чисто, честь и хвала Еремееву и Ивахиву. А их деньги, девушка, никто не считает, речь идет только полноте уплаты налогов и честности ведения бизнеса. А пост Ваш очень похож на заказной. Может, Вы и не Ира вовсе, а, скажем, Тарас?
Думаю Показати IP 8 Квітня 2014 15:15
То нам потрібна тільки дешева ціна? Чи можливо варто спочатку перевірити якість палива яке поставляється (періодично, по партіям і т.д.)? на наявність домішок, відповідність октановому числу і т.д. Я заправляють тільки на WOG і ОККО - часу і авто достатньо було щоб навчитись на власних помилках. А тут хочете закупити дешевого палива на величезну кількість і як результат - стлумити двигуни, викинути в атмосферу лишнього яду, і отримати менше потужності? Як на мене не треба тільки за одною ціною критерій тримати, бо потім буде робота і тендери на запчастини до моторів перевіряти і т.д. :)
Згідні до Думаю Показати IP 12 Квітня 2014 03:23
ціна на ПММ висока, але треба подивитись на інші ціни і по інших заправках,там ціни не менші , а от якість в порівнянні з wog та окко у інших жахлива, тому на 100 відсотків ви праві не все вимірюється ціною на паливо ,хочеш їздити гарно то і плати відповідно, щоб їздити , а ні то і в мороз і у спеки валяйся під капотом.А нам майже всім - треба вивісити прапорці із жабкою , можливо покрашення прийде швидше, хоча б настрою, а то у сусіда і хата ліпша і жінка гарніша.
WOG Показати IP 8 Квітня 2014 15:22
За що Ігорка збіднішали, раніше доходи його оцінювалися в 332 млн. дол.
GOW до WOG Показати IP 8 Квітня 2014 15:32
Голімий
К ИРИНЕ Показати IP 8 Квітня 2014 16:14
Ирочка вам с Игорьком нечего не светит у него уже єсть женщина,так что не напрягайтесь!вот так вот с*чка ты крашена!
К до К ИРИНЕ Показати IP 8 Квітня 2014 18:09
Да и я красивый мальчик. И вам с...кам пора уйти на покой. Мы новое поколение голубоглазых мальчиков выбираем Игоря, Степана и WOG!
ПЕТРО КАЛОРІЯ Показати IP 8 Квітня 2014 16:23
Я давно, роками і постійно заправляюсь на WOG. А чому ні, коли А-95 був нормальний.
правдолюб Показати IP 8 Квітня 2014 18:19
Головна проблема Мироновича те що Він не бачить в свому оточенні "крис",бо перший свисток це заправка напроти Порт Сіті. А прихвостнів зі свободи яких спонсуе ОККО ,я думаю після виборів ми вже не побачимо!
Тобі до правдолюб Показати IP 8 Квітня 2014 20:30
Бо сам такий
Андрій Показати IP 8 Квітня 2014 18:29
Люди,ви не зрозуміли про що ведеться мова?Питання не в якості нафтопродуктів?Питання в деребані державних коштів яким займається прикриваючись мандатом наш депутат.І не яка йому революція не указ-дерибанив,дерибаню і буду деребанити.
Люди до Андрій Показати IP 12 Квітня 2014 03:47
розуміють , що таким чином , повісивши лапшу їм на вуха , можна і переділити не сильно при цьому забруднившись державні кошти.Все легко і просто ,було ваше стало наше.Та зрозумійте ви накінець хтось буде робити ці поставки обовязково, але куди підуть податки в чию кишеню-запитання з багатьма невідомими гравцями,???????????
Волинь чемпіон Показати IP 8 Квітня 2014 20:10
Виграє тендери не Єремеєв, а Фірташ. Єремеєв з 2010 року сумлінно працює на Фірташа, котрий взяв під контроль Континіум, а в 2012 році відправив Єремеєва та Івахіва у народні депутати голосувати за партію регіонів. Ось і всі тендери , ось і сумлінне голосування у верховній раді. Америка взілася за Фірташа, тому прокуратура береться за Єремеєва.
А ви бачу обізнані до Волинь чемпіон Показати IP 12 Квітня 2014 03:35
тільки якраз навпаки , це одне із замовлень фірташа прибрати конкурента на держзакупівлях про які іде мова .Ще перед виборами до ВР маски шоу на кременецькій влаштували люди фірташа залучивши і СБУ і міліцію і т.д.
К ИРИНЕ до К Показати IP 8 Квітня 2014 20:51
Ну вы и козлы заднеприводные вы уже и Игорька и Степчика в свой клуб голубая устрица записали,вот уроды ПИДИ....АСТЫ и что же предлагаете нам бле,,,ям делать! Ну всеже немогу поверить ведь степчик он же каратист как же он мог?!!!!!
Голубі до К ИРИНЕ до К Показати IP 9 Квітня 2014 09:58
коментар було видалено
бабло Показати IP 8 Квітня 2014 21:33
Ерема с* ка! дай денег на армию! дай!
Мишко Показати IP 8 Квітня 2014 22:26
Бо треба подоїти.......))Де зміна принципів ?
лучанка Показати IP 13 Серпня 2015 11:24
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus