USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський підприємець 4 роки «вибиває» гроші за збудований міст

5 Жовтня 2016 18:19
Підприємець із селища Любешів Петро Міцевський чотири роки тому збудував важливий для населеного пункту міст через річку Стохід. Однак досі не отримав ні копійки за роботу, - йдеться у сюжеті Громадського Волинь.

Наприкінці 2012-го року до нього звернувся виконуючий обов’язки голови Любешівської РДА Володимир Русінчук із проханням терміново збудувати міст через річку Стохід від селища Любешів до сіл Рудка, Заріка, Угриничі і повідомив про те, що є 300 тисяч гривень, за які можна збудувати новий міст на заміну аварійного. А міст важливий був тому, що у період паводків постійно підтоплювався і близько 2 тисяч людей із сусідніх сіл добиралися ним до Любешова, а під час підтоплення пливли човнами.

Підприємець згодився оперативно збудувати міст, підписав угоду із Любешівською РДА і взимку розпочав роботи. За місяць об’єкт був зроблений.

Колишній Любешівський селищний голова Петро Хомич пояснює, що міст робили за державні кошти, бо межі Любешова закінчувалися якраз на лівому березі Стоходу, а вже сама ріка входила у підпорядкування районної адміністрації.

Петро Міцевський чекав кілька місяців на оплату виконаних послуг, але кошти на рахунок його підприємства так і не надходили. Потім він почав звертатися до усіх можливих інстанцій: нового голови Любешівської РДА Василя Корця, а згодом Олега Куха, нового голови Волинської ОДАВолодимира Гунчика, до начальника Волинського обласного державного казначейства Михайла-Мирослава Леміщака. Каже, приходять лише відписки.

У 2014-му році підприємець звернувся до суду і виграв справу. Через це рахунки РДА були заблоковані на два місяці. За цей час кошти не були повернуті підприємцю, рахунки розблокували й історія не просунулася далі.

Нинішній голова Любешівської РДА Олег Кух каже, що знає добре цю ситуацію. Повідомив, що подавав запити на закладення заборгованих коштів і в 2015-му, і в 2016-му роках, та це питання так і не

було вирішене. Окрім цього каже, що близько п’яти разів звертався до Володимира Гунчика. Під час обговорення цієї проблеми була ідея закласти ці кошти у держбюджеті в Фонд регіонального розвитку. Кух запевнив, що й надалі працює над цим питанням.

У районному казначействі начальниця Лідія Качула не змогла дати конкретної відповіді про причини невиплати коштів підприємцю й так і не підтвердила, чи були вони на рахунку РДА. Натомість Олег Кух каже, що договору з підприємцем не могли укласти, якби цих коштів на рахунку установи не було.

Нині Петро Міцевський вдруге подаватиме до суду на казначейські установи всіх рівнів, адже уже чотири роки не може добитися справедливості та повернення своїх зароблених грошей. Більше того, борг держави за цей час збільшився. За приблизними підрахунками підприємця – від 300 тисяч гривень до 435-ти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Маневичі Показати IP 5 Жовтня 2016 18:33
Петро Дорофійович почни розбирати міст зразу знайдуться гроші.
Роман Показати IP 7 Жовтня 2016 10:22
Краще стати біля того моста і почати брати гроші за проїзд - може тоді посадовці подумають, що нарешті треба розрахуватися з людиною!
працюючий Показати IP 7 Жовтня 2016 10:26
...а що хотіти, хтось з посадовців поклав собі гроші в карман, а зараз одне на другого спихають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus