USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський спортсмен привіз медаль попри нестерпний біль

27 Червня 2014 11:05
Волинський спортсмен здобув «бронзу» на чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Так, уродженець села Старий Чорторийськ Максим Богдан здобув третє місце з метання списа.

Про це стало відомо під час прес-конференції у стінах Волинської ОДА сьогодні, 27 червня.

У заході взяв участь й тренер-викладач спортсмена Володимир Сахарук.

Нагадаємо, Інформаціне агентство Волинські Новини уже повідомляло, що у німецькому місті Брауншвейг завершився командний чемпіонат Європи з легкої атлетики, що тривав з 21 по 22 червня. Під час змагань Максим Богдан здобув третє місце з метання списа. Спортсмен із першої спроби метнув снаряд на 80,93 метра. Це дозволило волинянину стати кращим серед однолітків із інших країн Європи.
Трохи раніше, на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, який тривав в Італії в липні минулого року, волинський спортсмен Максим Богдан завоював для збірної України срібну медаль. Наш земляктакож виборював першість у змаганнях з метання списа. Підготовка та участь спортсмена у Чемпіонаті Європи здійснювалася за сприяння «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

До слова, своїми досягненнями спортсмен завдячує й першому тренеру – Володимиру Засєкіну. Однак, з 2008 року і по цей час він тренується в ДЮСШ Луцького району Волинської області під керівництвом нинішнього тренера – Володимира Сахарчука.
Як розповів про власні досягнення Максим, у 2013 році він став чемпіоном України серед юніорів 25-29 березня у Ялті, де виконав норматив майстра спорту України, потрапив у юніорську збірну України з легкої атлетики. У складі збірної команди вдало виступив на чемпіонаті Європи серед юніорів в місті Рієті. Тоді він встановив рекорд у метанні списа – 78 метрів 77 сантиметрів та виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. Напередодні власного дня народження, 19 та 21 лютого цього року у Ялті він став чемпіоном України серед молоді та встановив особистий рекорд 80 метрів 40 сантиметрів. Також у складі збірної команди України переміг у змаганнях з метання спису у португальському місті Лейрії на зимовому кубку Європи. Тоді його результат - 83 метри 41 сантиметр - став не лише «золотим», а й найкращим результатом нинішнього сезону в світі та молодіжним національним рекордом України.
А щодо останньої перемоги, то під час командного чемпіонату Європи з легкої атлетики Маким Богдан метнув спис на 80 метрів 93 сантиметри, що і принесло йому бронзову медаль.

Загалом, тренер хлопця зауважив, що спортсмен володіє надзвичайно високим потенціалом, однак здобути «золото» чи «срібло» юнакові завадила травма, яку він отримав під час тренувань у Польщі. Саме тому під час змагань спортсмену постійно кололи знеболююче.

Зі слів тренера, наразі Максим інтенсивно займається, аби взяти участь у наступних Олімпійських іграх.
Довідково:

Богдан Максим Володимирович – спортсмен-інструктор штатної збірної команди України з легкої атлетики (метання спису). Народився 27 лютого 1994 року у селі Старий Чорторийськ Маневицького району Волинської області. Здобуває освіту у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
565 Показати IP 27 Червня 2014 11:35
МОЛОДЕЦЬ!!!!!!
ФигВам Показати IP 27 Червня 2014 11:53
Во бы хлопец со своими копьями пригодился бы на Востоке!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus