USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинський священик з АТО: ті, хто захищає рідну землю, будуть оправдані

31 Жовтня 2014 18:30
Бійці добровольчого батальйону особливого призначення «Січ» – капелан Олександр Вронський, Максим Морозов та Василь Озоровський, – під час своєї відпустки на Волині вирішили розповісти про ситуацію, яка нині у зоні АТО та Сході України педагогічним колективам навчальних закладів краю.

Так, добровольці «Січі» сьогодні, 31 жовтня, поспілкувалися з педагогічними колективами трьох луцьких шкіл: ЗОШ №2, ЗОШ №19 і НВК №22.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Отець Олександр Вронський під час свого виступу перед вчителями розповів, що не міг спокійно сидіти дома і дивитися як насувається російський агресор, а тому ще в травні попросився у військо. Адже розумів, що нашим солдатам на фронті необхідна психологічна підтримка.

«Багато військовослужбовців сумнівалися, чи правильно вони роблять, коли беруть у руки зброю і стріляють в інших людей. На що я їм відповідав, що ті хто взяв зброю і захищає свою рідну землю від ворога на Страшному Суді будуть оправдані, а той, хто сидів з пультом перед телевізором буде відповідати», - пояснив капелан Олександр Вронський.

Також про бойові будні в зоні АТО та настрої місцевих мешканців розповіли Максим Морозов та Василь Озоровський.

«Через відсутність україноцентричної політики з боку київської влади населення Донбасу виявилося значною мірою уражене вірусом російської пропаганди. Десятиліттями там промивали мізки ідеями «руского міра» та знищували паростки українства. Тому багато людей

на Сході забули своє коріння. Коли до нас підходила організаторка мітингу «За єдину Україну», вона казала, що всі ці роки тут, на Донеччині і Луганщині, України не було. Тому саме вчителі, інтелігенція повинна створювати місточки між школами Західної та Східної України», - зазначив Максим Морозов.

Свободівці залишили контакти навчальних закладів Слов’янська та Краматорська, які хочуть спілкуватися зі школами Волині, директорам луцьких шкіл.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, який був присутній під час зустрічі, подякував колективам шкіл за збір гуманітарної допомоги війську і зазначив, що Волинський комітет гуманітарного забезпечення війська завдяки небайдужим волинянам за 5 місяців зібрав та відправив допомоги на фронт на суму понад 3 мільйони гривень.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у жовтні для потреб волинських бійців добровольчого батальйону «Січ» придбали автомобіль «Сітроен джампер» з патріотичною назвою «Бандерівець».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus