USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський священик – про службу в армії і військових на Сході

10 Червня 2014 15:29
Не плачуться, вражають силою духу. Волинські бійці 51 бригади налаштовані патріотично боронити свою державу, - так розповів про своїх земляків-військових волинський священик, який відвідав їх на Миколаївському полігоні «Широкий лан».

Він знає службу і в церкві, і в армії. Служив капітаном і був протидияконом - продавав свічки в храмі. Майор у відставці, голова благодійного фонду та голова спілки офіцерів Володимир-Волинської міськрайонної організації, священик Української православної церкви Київського патріархату і просто патріот своєї держави, інформує ТРК «Аверс».

Протоієрей Микола Гінайло віддав 22 роки службі в армії, зустрівся з волинськими військовослужбовцями 51 окремої механізованої бригади. Своїми враженнями від поїздки на Миколаївський полігон «Широкий лан» поділився із журналістами.

Протоієрей Микола Гінайло-представник Української православної церкви Київського Патріархату, відповідає за зв’язки зі Збройними силами та іншими формуваннями. Каже, він не лише священик, а й військовий.

Представник УПЦ КП зі звя’зків зі Збройними силами та іншими формуваннями Протоієрей Микола Гінайло розповів: «Я знаю армію не з того, що служив, мені довелося готувати півроку авіацію, бомбити Афганістан, тому я знаю це зсередини».

Зі слів священика, саме тепер не можна стояти осторонь подій, що відбуваються на Сході держави. Тому, щоб підтримати волинських військових 51 ОМБ, з делегацією він відвідав їх на Миколаївському полігоні «Широкий лан».

Микола Гінайло: «Україна понесла страшні втрати, сьогодні прийшов час захищати Україну. Я був там з делегацією волинян… Враження двояке: нормальні чоловіки, нормальні солдати, які виконують те, що їм кажуть…»

Духовному наставнику доводиться спілкуватися з матерями та дружинами мобілізованих. Каже, вкрай важко заспокоїти материнське серце. Занепокоєний хвилею протестів матерів та жінок, які вимагають повернення своїх рідних додому. Розуміє, що є право на протести, але ж на війні, як на війні. Тому закликає підтримати рідних вояків.

Делегація з Волині завезла військовим бронежилети та продукти і відвідали поранених у госпіталі. Священик каже, що поранені хочуть тримати оборону разом із побратимами і повернутися на Схід. Не плачуться, вражають силою духу. Волинські бійці 51 бригади налаштовані патріотично боронити свою державу.

Наступна поїздка протоієрея Миколи Гінайла до військовослужбовців планується разом зі священиками. Духовні наставники будуть із вояками, які ціною свого життя захищають рідну Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Будьте уважні Показати IP 16 Березня 2015 15:11
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus