USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський «табір Сонячний» - один з кращих в Україні

18 Лютого 2016 18:07
Волинський «табір Сонячний» обласного Центру туризму, спорту та екскурсій зайняв ІІІ місце із понад 400 таборів України у номінації «Позашкільний заклад оздоровлення та відпочинку». Про це інформують у прес-службі ЦТСЕ.

Під час урочистого засідання заступник Міністра Валерій Ярошенко вручив директору Центру туризму, спорту та екскурсій Леоніду Толстіхіну нагороду за відмінну роботу у сфері оздоровлення дітей.

Як повідомив директор Центру туризму Леонід Толстіхін, відпочинок у таборі «Сонячний» користується великим попитом. Діти, побувавши тут хоча б раз, хочуть знову і знову сюди повернутися. І таких щороку більшає. Адже тут цікаве і різноманітне дозвілля, яке не кожен табір зможе запропонувати – плавання на катамарі, байдарках та човнах, туристський навчально-тренувальний полігон зі «скеледромом», пішохідні походи, екскурсії. Впродовж літа тут відпочивали та оздоровлювались діти з різних районів області, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-сироти, інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти із зони АТО. За п’ять змін у 2015 році в таборі було оздоровлено понад 800 дітей.

Відколи у кінці 2011 року Центру туризму передали табір «Сонячний» (матеріально-технічне забезпечення якого було досить зношене і попередні власники не могли його далі утримувати), за кілька років табір відродився, наповнився новим змістом і став місцем оздоровлення дітей у літній період та центром масового дозвілля та активного відпочинку впродовж року.

В перспективі обласний Центр туризму планує розширити можливості відпочинку та оздоровлення і створити дитячий Центр дозвілля круглорічного функціонування – говорить Леонід Толстіхін.

Крім оздоровлення в стаціонарних умовах, Центр туризму, спорту та екскурсій, як координатор туристсько-краєзнавчої роботи в області, залучає тисячі школярів та студентів до активних форм відпочинку, яке урізноманітнюється за змістом, формою та місцем проведення. Це - екскурсії, подорожі, експедиції, туристські табори.

Центр туризму планує відродити проведення наметових містечок, щоб охопити більшу кількість дітей. Такий відпочинок не лише цікавий, а й корисний. Перебуваючи у природному середовищі, діти загартовуються, набувають необхідних життєвих вмінь та навичок, пізнають свій рідний край.

Серед переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу в інших номінаціях були відзначені ще два волинських заклади - табір з денним перебуванням «Веселкова країна» Нововолинської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 9 та табір праці і відпочинку «Барви літа» Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Локачинського району.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus