USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський військовий розповів, чи зловживають мобілізовані спиртним

15 Вересня 2015 17:38
Про проблеми з алкоголем на передовій розповів луцький боєць 14-ї (раніше 51-ї) механізованої бригади Юрій Букія.

Нагадаємо, за минулий рік Юрій Букія встиг взяти участь у боях під Савур-Могилою і навіть побувати у полоні російських військових і на так званому «параді полонених» у Донецьку.

Сьогодні, 15 вересня, у Луцьку відбувся круглий стіл «Профілактика алкоголізму та допомога алкозалежним».

Організували захід Волинський обласний центр здоров’я та Волинське православне братство тверезості, - повідомляє Район. Луцьк.

Під час заходу Юрій Букія, розповів, що у першу після мобілізації ніч було виявлено 30 епілептиків, а на полігоні в Рівному постійно відбувались гулянки. На передовій для любителів випити проводили профілактичні заходи, часом застосовували рукоприкладство. Щоправда, такі заходи є незначними, а командування не бореться з цією проблемою належним чином.

Боєць висловив обурення тим, що мобілізованим не надається належна допомога. Спеціалісти спілкуються лише з тими, хто звернувся у медзаклади по допомогу. А люди з військових комісаріатів, зі слів Юрія Букії, мають стежити за демобілізованими, адже вони частіше здатні вчиняти випадки насильства у своїх родинах.

Алкоголізм став молодшати, а більшість пацієнтів – молоді люди віком 23–29 років. Про це заявила завідувач відділення № 1 обласного наркологічного диспансеру Людмила Пащук.

«Молодь гине і не має моральних, матеріальних та соціологічних ресурсів, щоб викарабкатися з проблеми», – зауважила Людмила Пащук.

Також вона акцентувала увагу на тому, що в установі діє три стаціонари на 75 ліжок. На думку лікаря, людині варто розповісти про її хворобу, щоб вона відчувала відповідальність за себе і докладала більше зусиль для реабілітації.

Голова Братства тверезості протоієрей Степан Ярема розповів, що його товариство активно працює над вирішенням проблеми алкоголізму, бере участь у профілактичних заходах та шукає шляхи співпраці з місцевими органами влади. За його словами, трапляється й таке, коли ті, хто просить зцілення у Бога, позбавляються алкогольної залежності без втручання лікарів.

Отець Олександр розповів про вихованців духовної семінарії. З його слів, майбутні служителі церкви активно залучаються до проведення різних акцій, ідея яких – пропагування духовності та активного способу життя. Хоч Біблія й не забороняє алкоголь повністю, в семінарії діють суворі правила щодо цього. Так, при виявленні того, хто дозволив собі спокуситись на алкогольний напій, виганяють з закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
УПЦ Показати IP 15 Вересня 2015 18:08
Чому, коли ви пишете статті зі згадкою про священиків Української Православної Церкви, не вказуєте їхньої конфесійної приналежності? Це так складно дописати три літери "УПЦ"? Я розумію звісно, що у вас інформаційна політика спрямована лише на лобіювання та популяризацію Київського патріархату, але якщо вже робите щось, тоді робіть це професійно, а не так, щоб люди, читаючи ваші статті, здогадувались про кого йдеться! Очевидно, що це робиться навмисне, аби зробити УПЦ імідж бездіяльної Церкви, хоча більшість соціальних проектів в Луцьку і на Волині відбуваються саме з ініціативи і за допомоги УПЦ.
іван до УПЦ Показати IP 15 Вересня 2015 23:38
шановний ...зауваження сайту доцільне-100%..але ж ви самі робите помилки ..що смішно...не до писати УПЦ...а до УПЦ до писати КП чи МП
Ігор до іван Показати IP 16 Вересня 2015 00:20
В Україні існує лише УПЦ, це журналісти придумали приставку МП!
УПЦ до іван Показати IP 16 Вересня 2015 08:50
Є держ.реєстр юр. осіб, подивіться, будьте ласкаві, як там записана конфесія, про яку я кажу. Жодного МП там немає. УПЦ КП - так і записана, а УПЦ - без МП.
))) Показати IP 15 Вересня 2015 20:40
нічо, караван іде і рано чи пізно це хронічне гоніво на церкву закінчиться. тільки от чи відмиються колеги. скільки ж то божої роси їм в очі треба буде, не уявляю.
іван Показати IP 15 Вересня 2015 23:39
церква повина бути в державі україна одна
А до іван Показати IP 16 Вересня 2015 08:38
А вона і є одна Українська православна церква. А протестантів, розкольників, мессій, надуманих псевдорелігій завжди було багато.
іван до А Показати IP 16 Вересня 2015 21:02
цікаво хто ж це розкольники?..люди які хочуть що б в церкві читали рідною-зрозумілою мовою?)))...а на рахунок протестатів--поважаю їх!! цінують сім ю..невживають забороненого--не попадають в кримінал
не сваріться Показати IP 16 Вересня 2015 09:19
Бог нас буде судити за слова, діла, вчинки ... Віра і релігія різні речі... Віра в Бога і дотримання 10 Заповідей Божих спасе людину.
Argon Показати IP 17 Вересня 2015 09:38
Хочу запитати мобілізовані в АТО їдуть на курорт? Чому керівництво повинно бути для них жандармом (вони такі самі чоловікі як і мобілізовані) в них і так вистачає задач.мобілізовані вже відпочивають,а ті щей не лягали.навчіться відповідати за свої вчинки чоловіки!
))) до Argon Показати IP 18 Вересня 2015 15:03
сходіть, перевірте.
Анонім до ))) Показати IP 18 Вересня 2015 23:30
А мені й перевіряти нетреба я це знаю не з розповідей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus