USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський алкоголь поповнив Держбюджет на 43 тисячі гривень

11 Вересня 2008 09:42
П’ять волинських підприємств, які є платниками  акцизного збору до загального та спеціального фондів Державного бюджетів України, за 8 місяців цього року сплатили до Державного бюджету України  42 642,6 тисячі гривень акцизного збору, що на 171,2 тисячі гривень більше, ніж у такому періоді минулого року. Про це на апаратній нараді  ДПА в області розповіла завідувач сектору акцизного збору управління оподаткування  юридичних осіб Світлана Петрів, – повідомляють 11вересня «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту Державної податкової адміністрації у Волинській області, ці показники могли б бути кращими, якби відомий  волинський виробник горілчаних виробів працював упродовж року на повну потужність.
Наразі один із основних платників акцизного збору використовує власні виробничі потужності на 60-70%, а його неритмічна робота з початку року – одна з основних причин недостатніх надходжень з акцизного збору до державної скарбниці.
Актуальним питанням волинського ринку алкогольних товарів є присутність продукції виробників з інших регіонів за цінами, які фахівці вважають економічно необґрунтованими.
Досвід роботи волинського виробника горілки свідчить про те, що  за нинішніх економічних реалій, економічно обгрунтованою у роздрібній торгівельній мережі вважається ціна  півлітрової пляшки горілки від 12,82 гривень до 13,80 гривень, залежно від тари.
Однак, волиняни на власні очі можуть переконатися, що супермаркети та торгівельні заклади наповнені алкогольною продукцією виробників з інших регіонів України за ціною, що різниться у декілька гривень не на користь місцевого виробника горілчаної продукції.
Зокрема, пляшка горілки одного із виробників зі східного регіону у волинських магазинах можна придбати  лише за 9,87 гривень.
Як зауважив начальник  регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у Волинській області  Тетяна Шванц, здешевлює горілчану продукцію виробників із інших  областей практика реалізації горілки – фальсифікату разом із якісною продукцією. З початку року встановлено 34 факти зберігання неякісної алкогольної продукції українських виробників на території Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Вересня 2008 11:02
1000*1000=1000000
Анонім Показати IP 11 Вересня 2008 11:53
Немає чим пишатися. Ці гроші, в кінцевому підсумку - сльози дружин і дітей, п’яні водії, смерть, і, знову ж таки, сльози. Сумно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus