USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський губернатор – проти повторних звернень громадян

25 Січня 2010 14:16
Голова Волинської ОДА Микола Романюк виступив проти формального розгляду звернень громадян, котрі надходять до обласної держадміністрації.
«Я просив би не допускати повторних звернень. Вирішувати проблеми людей потрібно за один раз, коли вони до вас звертаються», - сказав губернатор Микола Романюк. Він закликав «не пускати людей по кругу».
Загалом торік до облдержадміністрації звернулося понад 14 тисяч волинян. Найбільше - із Ківерцівського, Луцького, Маневицького, Горохівського, Камінь-Каширського, Ратнівського, Турійського районів та Луцька.
За словами начальника відділу роботи із зверненням громадян апарату ОДА Лілії Дробошинець, у порівнянні із 2008 роком, збільшилася кількість пропозицій, заяв і скарг до органів вищого рівня. Приміром, на урядову «гарячу» лінію звернулося близько 2 тисяч волинян.
У 2009-му на противагу 2008-му надходження колективних звернень зменшилося на 329.  Кількість повторних звернень збільшилася на 182 звернення, що становить 3, 2 % від загальної кількості звернень.
Найбільше волинян турбували питання соціального захисту, а саме, забезпечення інвалідів спецавтотранспортом, перегляд розмірів пенсій, встановлення та перегляд розмірів соціальних допомог, надання матеріальної допомоги. Також волинян турбують сільськогосподарські проблеми і землекористування.
Зауважимо, що у 2009 році 1454 громадянам області було надано матеріальну допомогу на загальну суму 739, 2 тисяч гривень.
«Зокрема, мешканці Волині звертаються до ОДА із земельних проблем через відмову землевпорядних організацій виконувати роботи щодо оформлення документації із землеустрою громадянам, котрі потребують соціального захисту і підтримки. А також  високу вартість виконання землевпорядних робіт, котрі стають практично недоступними для соціально незахищеної категорії населення», - каже Лілія Дробошинець.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus