USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський губернатор вибачався за свого заступника

14 Листопада 2008 19:33
У голови правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Володимира Цибульського, голови ради Федерації профспілок Волинської області з однієї сторони та заступника голови Волинської ОДА Василя Байцима виник конфлікт. Це відбулося під час засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради 14 листопада, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Цибульського, зараз багато хто недооцінює глибину кризи. «Ми будем повинні вдаватися до дуже жорстких заходів», – зазначив він. Володимир Цибульський показав наслідки і перебіг економічної кризи на прикладі виробництва вантажних автомобілів у Західній Європі та США, де криза розпочалася значно раніше, ніж в Україні. Пан Цибульський розповів, що вже три тижні простоює німецький автогігант  MAN, якому очолюване ним підприємство (ВАТ «СКФ Україна» – «ВН») постачало свою продукцію. Генеральний директор ВАТ «СКФ Україна» розповів, що нещодавно повернувся з Росії. Там на Горьківському автозаводі (ГАЗ) із 90 тисяч працівників залишилися лише 30 тисяч.
Володимир Цибульський зазначив, що роботодавці ще влітку давали свої пропозиції уряду. Серед проблем, які хвилюють працедавців, – щомісячне підвищення ціни електричної енергії на 4-5 відсотків без особливих причин. Або і заборона обігу податкових векселів. Через це, наприклад, держава винна підприємству пана Цибульського понад 2 мільйони гривень. Інше проблемне питання – 12-відсоткова надбавка до ціни на природний газ для промислових підприємств. За словами Володимира Цибульського, вже з жовтня промисловці платитимуть понад 900 гривень за тисячу кубометрів блакитного палива. До цієї ціни додається ще понад 400 гривень та 12-відсоткова надбавка, що встановлено урядом.
Заступник голови ОДА Василь Байцим запитав: «Якби не ці дії уряду, то кризи не було би?»
Пан Цибульський відповів, що криза нікуди б не ділася, але наслідки її були не такими важкими. За словами промисловця, його заводу вже другий місяць не повертають ПДВ. «Треба припинити соціальний популізм», – вважає Володимир Цибульський. Він зазначив: «Хіба можна було планувати зростання заробітної плати на 34 відсотки, якщо ріст ВВП аби був 6 відсотків?»
За словами Василя Байцима, нещодавно лише кілька підприємств дали конкретні пропозиції щодо антикризових заходів.
Голова Федерації профспілок Волині Іван Карпомиз підтримав керівника організації роботодавців на Волині Володимира Цибульського і також долучився до критики дій Кабінету Міністрів. «Я не знаю, що ви відстоюєте. Я знаю, що ви з БЮТу і захищаєте Юлію Тимошенко», – з такими словами пан Карпомиз звернувся до Василя Байцима. Останній після цих слів залишив приміщення, де проходило засідання.
«Прошу вибачення за свого заступника. Це перший раз… Я не знаю, що сталося…» – сказав голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк після виступу Івана Карпомиза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 14 Листопада 2008 19:50
В якій ще країні профспілкові лідери та соціалісти працюють на капіталістів ?
Анонім Показати IP 14 Листопада 2008 19:54
див. http://www.pravda.com.ua/news/2008/11/14/84528.htm
В.Байцим Показати IP 14 Листопада 2008 20:18
Ми вiльнi люди, живемо у демократичнiй краiнi – i тому вiльнi йти, куди i коли хочемо, особливо коли говорять неправду...хтоб це не був
Cергій Адамчук Показати IP 15 Листопада 2008 12:16
Є хороша пропозиція: на разі в Україні підняття зарплати працівникам з привязкою до росту ВВП мені здається лепетанням, спочатку потрібно підняти рівень зарплати у витратах підприємства до загальноєвропейського. А це дає можливість піднімати ЗП не на 34%, а як мінімум в 5-7 раз. Це по-перше. По друге, для власників заводів, параходів, нерухомості, автомобілів потрібно не жалітися, що Вам ВВП держава не повернула, а продавати власні статки, а отриманні кошти назад вливати в ваші підприємства.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 16:09
...маніпулюючи цифрами та передаючи через ЗМІ свою паніку простим людям яким вже давно, до речі, не має чого втрачати... хіба борги банкам
Анонім Показати IP 16 Листопада 2008 11:23
А Карпомиз забув, що він з ЄЦа? Він не відстоює позицію Балоги, його помічника Ющенка та всіх русинів закарпаття?
Оглядач Аноніму Показати IP 17 Листопада 2008 11:45
В тих же США, та й взагалі в усьому світі профспілкові лідери дуже добре наживаються торгуючись з капіталістами за спиною трудящих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus