USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський ліс поставлять на облік – електронний

20 Серпня 2009 14:10
Електронний облік деревини та руху лісопродукції унеможливить реалізацію незаконно добутої деревини, - переконані волинські лісівники. Про це 20 серпня повідомляють «Волинські Новини».

«Електронний облік деревини та руху лісопродукції на базі ДП «Маневицьке лісове господарство», – такою була тема науково-практичного семінару, який на Волині відвідали представники лісової галузі усіх регіонів України.

Як інформує прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, схема обліку деревини, яка сьогодні діє в Україні – надто громіздка. Інформація передається у ручному режимі. А от у більшості держав світу електронний облік деревини вже існує. Сусідня Польща працює за такими правилами вже понад 10 років. Тож волинські лісівники взяли за основу польський зразок і спробували адаптувати його до українських умов.
Начальник ВОУЛМГ Богдан Колісник розповів: «В основі запропонованого лежать нормативно-правові документи з обліку лісопродукції в Україні та діючі стандарти. Це лише презентація наміру щось змінити. Мусимо створити чітку систему, за якою працювали б у всій Україні. Щоправда, доведеться подолати психологічний бар’єр, котрий стоїть на заваді впровадження чогось нового, вирішити питання підбору кадрів і… фінансове».
За словами головного спеціаліста відділу лісового господарства ВОЛМГ Сергія Шеремети, впровадження мобільних терміналів збору даних посилить контроль за рухом деревини на стадіях від відведення до її реалізації.
«Це дасть можливість у будь-який момент, на будь-якому рівні, отримати інформацію про ресурси деревини, об’єми її заготівлі та реалізації, надходження коштів, іншу необхідну інформацію. Збільшиться особиста відповідальність, якість роботи працівників, зайнятих у відборі сортиментів безпосередньо на лісосіці. А головне – унеможливить реалізацію незаконно добутої деревини», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus