USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинський журналіст отримав орден від Філарета

9 Серпня 2012 11:41
Орден Христа Спасителя отримав волинський журналіст Василь Простопчук за активну оборону української національної церкви.

Про це повідомляє «Віче-інформ» з посиланням на прес-службу Ліги українських меценатів.

За клопотанням Ліги українських меценатів, Патріарх Київський та всієї України-Русі Філарет нагородив волинського журналіста орденом Української православної церкви Київського патріархату як «донора духу» української культури і духовності.

Окрім волинянина Василя Простопчука такі нагороди отримали Любомир Білик, Ярослав Угляр.

Довідково:

Головний редактор газети «Віче-інформ» Василь Простопчук – поет-лірик, сатирик, журналіст, родом із Луцька.

Він ініціював багато важливих культурних проектів, веде активну громадську діяльність, є членом Наглядової ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та активно обороняє українську національну церкву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Православний українець Показати IP 9 Серпня 2012 13:15
"української національної церкви" -вперше за свій вік чую назву такої церкви!!! Розкольники ордени роздають націоналістам...ужас!!!
Михайло Показати IP 9 Серпня 2012 14:25
Українська національна греко-католицька церква.. Непогано звучить. А може краще Українська національна бабтистська церква)))) Націоналізм найкраще проявився у фашистів ІІІ рейху. І де вони зараз?
) Показати IP 9 Серпня 2012 14:37
це той простопчук який був редактором газети - Молодий ленінець?
Оля до ) Показати IP 9 Серпня 2012 14:47
точно.той самий
Православний християнин Показати IP 9 Серпня 2012 16:45
А за що обороняти ту церкву, яку обороняє Простопчук? Церква, яка вже майже стала рушійною штучною ідеологією, сьогодні не володіє навіть тим міфотворчим запасом, яким колись протягом короткого часу володіли більшовики. Православний св’ященник ніколи не користувався духовним авторитетом в простих людей, не говорячи вже про вищу касту, яка його просто не сприймала. Св’ященник в українському побуті - це та чи інша модифікація отця Іллі в Лєскова: ходячи зі службою по дворах в церковні свята, в кожному дворі випивав по келишку, і до останньої хати доповзав уже зовсім п’яним, і вже не пив, а зливав піднесене в пляшку під ризами... Тому й молюсь не церкві, не попам, а Богу. Коли животаті попи відспівують в день смерті Тараса Шевченка чи Лесю Українку, то в мене виникає бажання сказати лише одне слово: «Бл*ді». І обов’язково з великої букви. А Василю завжди були характерні крайнощі: захист комуністичної ідеології в "Молодому ленінці", захист «ідеології» Анатолія Француза, нині - позапартійність і захист попівської ідеології. Складний і не до кінця вивчений "екземпляр". А термін "...від української національної церкви" звучить, як "…від українських національних штанів". Не вітаю. Каюся за себе і за Василя. Православний християнин.
українець Показати IP 9 Серпня 2012 17:49
Розкольник Філарет дав орден...:)
Цюриць Показати IP 9 Серпня 2012 22:10
та і графоман він теж доволі вбогий
Міля Показати IP 9 Серпня 2012 22:48
От вороги і завидники із "Радянськоі Волині" розперезалися. Жаба давить. Жодноі книжки ці пенсіонери не написали, а Вася щороку видає. Газета пенсіонерів тираж втрачає катастрофічно, ну не "Віче" ж винувата. Василю тримайтеся ваші читачі з вами.
Мілі Показати IP 10 Серпня 2012 20:17
Мілю, дорога і шановна! Судячи з вашого коротенького тексту, дуже шкода, що ви розминулись на життєвому шляху і з освітою, і з культурою. Але це ваші проблеми. Сьогодні, маючи гроші, можна видати книгу з надрукованими використаними тролейбусними талонами. Подивіться, що друкується?! Щоправда, Василя до цих "друкарів" не відношу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus