USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Волиньторф» намагаються «прихватизувати»? ВІДЕО

19 Грудня 2011 14:41
У Мінпаливенерго повідомили «Волиньторфу» про його збитковість і, як наслідок, – приватизацію. Після розголошення конфлікту сказали, що з висновками поспішили.
Про це повідомляє телеканал ICTV.
Прибутковому торфобрикетному заводу Волині, в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомили, що він збитковий, втратив загальнодержавне значення і тому підлягає приватизації.
На заводі ж стверджують, що в Києві не помічають наповнення казни і налагодженого експорту.
«Волиньторф є прибутковим підприємством, воно забезпечує 70 відсотків випуску всієї продукції в Україні, наш завод забезпечує брикетом усі державні установи, і ще 30% ми веземо на експорт», – каже головний інженер державного підприємства «Волиньторф» Віталій Бачук.
За рік підприємство виробляє до 100 тисяч тонн торфобрикету. Третину відправляють до Польщі і Словаччини. Альтернативне паливо купують також шведи. Завод наповнює районний бюджет на 7 мільйонів гривень, тут 4 сотні працівників. Торфобрикетом за невисокими цінами гріються школи, садочки та лікарні.
«У «Волиньторфу» є непогані зв’язки з країнами Євросоюзу, вони відправляють свою продукцію і за кордон. На сьогодні вони отримують і заробляють валюту для України, а це додатковий фінансовий ресурс», – коментує ситуацію керівник відділу економіки Маневицької райдержадміністрації Василь Шпанчук.
В Україні були три десятки торфобрикетних заводів – зараз залишилися одиниці. Найуспішніший серед них– «Волиньторф». Приватизація підприємства спричинить занепад району і знищить галузь, – побоюються волинські чиновники.
«Враховуючи те, що державна форма власності задовольняє і керівництво, і працівників, і владу на місцях, це вигідно для населення, тому, я вважаю, що сьогодні приватизація цього заводу не доцільна», – каже голова Маневицької райдержадміністрації Микола Миронюк.
Чому торфобрикетне підприємство з мільйонними прибутками стало тягарем для держави – не розуміють ні керівництво заводу, ні місцева влада.
Коли про конфлікт стало відомо, у міністерстві погодилися, що з висновками поспішили.
Зі списку збиткових «Волиньторф» поки виключили. Але у районі побоюються, що коли наступного року у Києві складатимуть нові списки на приватизацію – завод потрапить до них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пацифіст Показати IP 19 Грудня 2011 19:50
Подивіться в оголошеннях про тендери, скільки коштів зараз виділено на будівництво нового торфобрикетного заводу в Маневичах.Тоді все стає ясно чому його необхідно прихватизувати. П-ри.
мілітарист до Пацифіст Показати IP 19 Грудня 2011 20:55
не тільки п-ри а й с-ки, б-ді. скотобаза і інші х-ві слова
шушварок Показати IP 20 Грудня 2011 18:08
Річка Веселуха, в басейні якої зназодиться мільйонне джерело, потебує чотири КамАЗи щебеню і вісім піску. Після цього Черемський заповідник закінчуватиметься в Яблуньці. Поліщуки, скинемось?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus