USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни – серед кращих на олімпіаді з російської мови

4 Квітня 2011 14:21
Волинські учні, які взяли участь у перші фіналі Загальноукраїнської олімпіади з російської мови та літератури – єдині представники областей західної України, завоювали на ній два призові місця.
Всього у фінальному етапі олімпіади, взяло участь 87 учасників з усіх областей України - переможців регіональних етапів цього змагання. Олімпіада проводилася у трьох категоріях – серед учні 9-х, 10-х та 11-х класів.
З Волині в оліміаді взяли участь дев’ятикласниця Софія Шкварок з Ковельської міської гімназії (викладач Наталія Підкуйко), десятикласниця Аліна Новосад з Луцької спеціалізованої школи № 5 (вчитель Зоя Стасюк) та одинадцятикласниця Софія Бичковська з Луцької гімназії № 14 (викладач Надія Гресь).
Мала Волинь своїх представників у ще одній «команді»: членом журі на олімпіаді була завідувачка кафедри російської філології ВНУ імені Лесі Українки Ірина Колтуцька.

Софія Бичковська з Луцька і Софія Шкварок з Ковеля здобули на оліппіаді бронзу, зайнявши треті місця.

Переможцям-одинадцятикласникам організатори олімпіади запропонували навчання в одному із державних вузів Києва. Також посольство Російської Федерації вручило їм сертифікати на безкоштовне навчання в будь-якому державному вузі Росії.

Окрім того, за треті місця олімпійці отримали електронні книжки.

Проведення обласного етапу олімпіади на Волині підтримував Російський культурний центру у Луцьку. Як розповіла директор центру Ольга Саган, волинські учасники олімпіади запевняли, що добре знають російську мову і літературу саме завдяки тому, що вдома самі читають літературу російською мовою.

Цікаво, що волинські учасники показали у Києві найкращий результат серед решти представників Західної України – жодна інша область Західної України не зуміла дістати два призові місця. Під час олімпіади відзначили, що перемога волинянок тим більше значуща, що і Софія Шкварок, і Софія Бичковська навчаються у школах без поглибленого вивчення російської мови.
На фото: учасниці олімпіади з Волині зі своїми викладачами, директором Російського культурного центру Ольгою Саган та Надзвичайним і Повноважним послом Росії в Україні Міхаілом Зурабовим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ЛЮДМИЛА Показати IP 4 Квітня 2011 19:52
Цікаво,чи так само добре ці діти володіють державною мовою? Чи займають призові місця на олімпіадах з української мови?
))) до ЛЮДМИЛА Показати IP 5 Квітня 2011 22:39
А не пошли бы Вы с Вашим гениальным вопросом?
Таня Показати IP 5 Квітня 2011 09:13
Повірте, я знаю одну дівчинку.Вона прекрасно знає рідну мову і любить її, а те, що вона зайняла призове місце з рос. мови,свідчить ,що наші діти розумні!Тільки не держава наша не цінує, а Росія.Прикро!
))) до Таня Показати IP 5 Квітня 2011 22:39
объяснять очевидное дуракам - пустая трата времени.
За правду! Показати IP 13 Квітня 2011 11:23
Усі дівчатка: дві Софійки та Аліна надзвичайно обдаровані та творчі. Неодноразово брали участь у олімпіадах різних етапів з різних предметів. Велика заслуга також їхніх учителів: З.Сисюк (ЗОШ №5 м. Луцька, Н.Подкуйко (м. Ковель) та Н.Гресь (Гімназія №14 м. Луцька. Готувала до олімпіади учениць також кафедра російської філології ВНУ. Тому й результати хороші. Успіхів дівчаткам в усьому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus