USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни краще платять за електрику, ніж за газ

4 Лютого 2009 16:12
Однією з ключових тем наради з питань забезпечення стабільного функціонування інфраструктури Волинського регіону в умовах кризового періоду став рівень оплати за енергоносії, – повідомляє 4лютого репортер «Волинських Новин».
«Не було в нас такої ситуації по оплаті за енергоносії, як у цьому році», –  зазначив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Микола Кучеренко. За його словами, рівень розрахунків споживачів за природний газ на Волині становить 55%.
Населення розрахувалося на 75%. Найнижчий рівень оплати за «блакитне паливо» – серед бюджетних установ Ковеля (52%) та Нововолинська (66%). Проте найбільше боржників – у Луцьку. Щодо обласного центру, то пан Кучеренко зазначив, що «ситуація буде дуже і дуже складна».
«Якщо взяти в цілому комунальне господарство міста Луцька, то трудно сьогодні передбачити, які з цього будуть наслідки. Там і тарифи неврегульовані...», – сказав чиновник.
За словами першого заступника голови правління ВАТ «Волиньгаз» Сергія Галянта, лише за січень борги за спожитий населенням газ збільшилися на 11 мільйонів гривень. Пан Галянт зазначив, що з кожним боржником проводиться роз’яснювальна робота.
Проте деколи волиняни поводяться агресивно щодо газовиків-контролерів. Один житель області з рушницею перешкодив контролеру зайти на подвір’я, щоб той не зняв показники газового лічильника. Іншого контролера чоловік побив.
Генеральний директор ВАТ «Волиньобленерго» Анатолій Бурін бідкається, що його структура за 2 останні місяці не купила жодної електроопори. Також на підприємстві, щоб зекономити кошти, було вирішено, що у січні-лютому кожен працівник, зокрема і пан Бурін, взяв відпустку на 10 днів за власний рахунок.
«Волиньобленерго» за словами його керівника у січні недоотримало 5,5 мільйона гривень. Населення Волині розрахувалось за спожиту електроенергію на 93%. Волинська область боргів перед державним підприємством «Енергоринок» не має, оскільки «Волиньобленерго» погасили борги за рахунок кредитних ресурсів «Ощадбанку», – зазначив Анатолій Бурін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus