USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни презентують книги на форумі у Львові. ФОТО

15 Вересня 2011 16:20
Вісімнадцятий міжнародний форум видавців у Львові, що триває з 14 по 18 вересня, зібрав більше 250 авторів, 800 видавництв і учасників з 30 країн світу. Є серед учасників і представники волинської книговидавничої справи.
Як повідомила президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль, цьогорічне дійство відрізняється своєю масштабністю, рекордністю учасників і різноманіттям суміжних заходів і подій.
Вона зазначила, що приміщення палацу Потоцьких, де експонують книжки і відбувається ярмарок, нині вже замало.
Саме тому представник асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін поставив на урочистому відкритті форуму 15 вересня питання про створення спеціального виставкового представницького міжнародного центру, де можна буде представляти книжки.
Нині ж експозиції розміщують на площі перед палацом та у холах на трьох поверхах палацу.
Суміжні заходи – а їх у цьому році більше 750 – відбуватимуться у кав’ярнях, книжкових магазинах, аудиторіях університетів та просто неба на львівських вулицях і площах.
Серед них численні автограф-сесії, авторські вечори, ніч поезії і музики у режимі нон-стоп, фестивалі «Молода республіка поетів», фестиваль перекладів та навіть футбольних матч між письменниками та читачами.
Серед іменитих авторів очікуються зустрічі з Василем Шклярем, Марією Матіос, Сергієм Жаданом, Іреною Карпою, Ірен Роздобутько, Юрком Іздриком, норвезьким письменником Ерлендом Лу та іншими. Утім взяти автограф можна і не чекаючи офіціозу, а просто підійшовши до митців, які прогулюються форумом, шукаючи чтива.

Волинську книжку представляють на форумі чотири видавництва – «Терен», «Твердиня», «Волинська книга» та видавництво Волинського національного університету імені Лесі Українки.
«Для видавництва форум – найважливіша подія року. Адже тут ми маємо багато покупців. Окрім цього захід є чудовою нагодою налагодити ділові контакти, представити новинки», - говорить менеджер видання «Терен» Оксана Криштальська.
Вона розповідає, що видавництво бере участь у форумі вже декілька років. Цьогоріч презентує новинку – книжку-альбом «Ніл Хасевич: Воїн. Митець. Легенда». Книга унікальна тим, що є чи не найповнішим зібранням графіки, значну частину якої було відреставровано дизайнером видавництва.
Заступник голови правління видавництва «Волинська книга» Світлана Бень каже, що узяли на події більше тисячі примірників книжок близько трьох сотень авторів. З-поміж найцікавіших – книжки про історію ОУН-УПА.
Ціни на аудіо-, електронні та паперові книжки, які продають на форумі, традиційно нижчі, ніж зазвичай у книгарнях. Найбільшого напливу книголюбів форум очікує цими вихідними. Очікується кілька митецьких та фотовиставок, кілька десятків презентацій книжок і автограф сесій, спеціалізовані заходи для підлітків та бізнесменів, дискусії і літературні клуби.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
kotyk Показати IP 15 Вересня 2011 21:59
класна подія!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus