USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни сплатили майже 3 мільйони податкового боргу

18 Березня 2013 09:34
2,7 мільйона гривень надходжень до держбюджету в рахунок погашення податкового боргу забезпечила податкова міліція на Волині вже цього року.

Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Так, зусилля підрозділів податкової міліції і надалі будуть спрямовані на виявлення резонансних фактів ухилення від сплати податків, боротьбу з розкраданням бюджетних коштів і незаконним відшкодуванням ПДВ та на безумовне відшкодування завданих державі збитків, - запевняють правоохоронці.

«Будь-які податкові злочини, незалежно від їх масштабності, завжди своїм наслідком мають завдання державі збитків. Наприклад, на Волині в ході досудового розслідування задокументовано нанесення державі 4,7 мільйона гривень збитків. Лише протягом двох місяців цього року, за кримінальними правопорушення, що внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, сума збитків перевищує 1,1 мільйона гривень,»- розповів перший заступник голови ДПС у Волинській області - начальник УПМ Микола Гордійчук.

Керівник волинської податкової міліції підкреслив, що державі відшкодували заходами податкової міліції понад 800 тисяч гривень збитків.

«Окрім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 22 кримінальні правопорушення, які виявлені співробітниками оперативних підрозділів податкової міліції на Волині. Зібрані нами матеріали свідчать щонайменше про 7 фактів ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а десять кримінальних правопорушень – це тяжкі та особливо тяжкі економічні злочини у сфері оподаткування»,- зазначив Гордійчук.

Уже цього року до суду спрямували 3 кримінальні провадження, за якими досудове розслідування у податковій міліції завершили. За одним кримінальним провадженням підозрювані особи ще до судового розгляду повністю відшкодували завдані державі більше півмільйона гривень збитків. За двома іншими – цілком ймовірно, будуть покарані зловмисники, які організовували незаконне виробництво підакцизних товарів із недоброякісної сировини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus