USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни зможуть придбати живі ялинки «багаторазового використання»

11 Грудня 2008 15:01
Щороку волинські лісівники висаджують понад 45 гектарів ялини та сосни спеціально до зимових свят. Про це 11 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, Волинський лісовий селекційно-насіневий центр, що у селі Гаразджа Луцького району, готовий реалізувати близько тисячі ялинок у спеціальних пластмасових контейнерах. Після свят таке деревце можна висадити.
Продаж лісових красунь заплановано в обласному та районних центрах області. Коштуватимуть ці ялинки залежно від висоти дерева в середньому від 15 до 130 гривень.
Довідково:
Згідно з статтею 65 Адміністративного кодексу України, за зрубану ялинку діаметром до 10 сантиметрів на лісопорушників накладається штраф у вигляді 5-10 неоподаткованих мінімумів для населення і 7-10 – для службових осіб.
Крім того, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу» від 23 липня 2008 року № 665,  у грудні-січні штрафи потроюються. Лісова охорона наголошує, що рейди проводитимуться постійно.
На порушників чекає штраф від 126  до двох тисяч гривень за кожне дерево. Торік 303 особи притягнули до адміністративної відповідальності. Стягнули понад тисяч гривень, зрубаних дерев нарахували близько 321.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus