USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни змусять керівників України заборонити аборти законодавчо?

15 Грудня 2008 14:39
Волинська рада церков, засідання якої відбулося сьогодні, 15 грудня, прийняла звернення щодо вирішення проблеми абортів. Екземпляри цього документу надійдуть до Президента України Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра Юлії Тимощенко, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, а також керівників Волині – голови Волинської ОДА Миколи Романюка і голови Волинської облради Анатолія Грицюка. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
На важливості проблеми абортів наголосили під час засідання «Волинської ради церков і голова облдержадміністрації Микола Романюк, і заступник голови Волиньради Борис Загрева.
А начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк розповів, що репродуктивне здоров’я і планування сім’ї – пріоритети охорони здоров’я у світі. Він також зауважив, що ще 10 років тому аборт був основним способом регулювання народжуваності в Україні.
Головний медик Волині, щоправда, не погодився з однією з тез звернення, що кількість абортів в Україні значно перевищує кількість пологів. За статистикою, яку він оприлюднив, зокрема на Волині народжуваність зростає. Станом за 9 місяців 2008-го цей показник становить 14,6 на тисячу населення. Тай абортів, стверджує він, роблять значно менше: у 2000-му – 25,6 на тисячу населення, нині – 11,4.
Також пан Ващенюк звернув увагу присутніх, а найбільше – представників різних конфесій – на те, що їхня думка з приводу засобів контрацепції, які вплинули на зменшення абортів, є дуже неоднозначною. Ці засоби мають право на існування, – ствердив він.
Врешті, внісши лише кілька правок, Волинська рада церков прийняла звернення, у якому зокрема йдеться:
«Волинська рада церков, усвідомлюючи відповідальність перед Богом і народом, прагне звернути Вашу увагу на гостру проблему, яка існує  у нашому суспільстві, – аборти…
З усією відповідальністю заявляємо: аборт – це вбивство.
Пошана недоторканності людського життя, гідності людини, соціальний та правовий захист подружжя у сім’ї – все це повинно стати не лише прописаною статтею законодавства, а  й відповідним дотриманням цих конституційних гарантій, щоденною нормою в житті суспільства».
Тому від перших осіб держави і Волині Рада церков області просить ініціювати на законодавчому рівні заборону абортів на всіх стадіях розвитку плоду, запровадити кримінальну відповідальність за такий крок і жінок, що це роблять, і чоловіків, які до цього змушують, і медиків, що проводитимуть аборти. Окрім цього, на їхню думку, необхідно запровадити відповідну державну програму та інші заходи, спрямовані на подолання цієї проблеми. Четвертою пропозицією є оголосити 2009-й на Волині роком без абортів і провести відповідні заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Грудня 2008 17:10
У нас еще такой зверский метод убиения младенца используется, как "заливка". Сама когда лежала на сохранении беременности, видела своими глазами дуру 15-ти лет, которую за волосы приволокла к гинекологам су№а 40 лет (типа мать). Отец ребенка был против убийства (довольно редко, но случается и такое) и жениться хотел на дуре, хоть она и дура, потому что ребенок его, а что толку? Срок у дуры был уже такой, что аборт делать было поздно, так ее в гинекологии ДОДЕРЖИВАЛИ до большего срока, чтобы можно было уколами ребенка вытравить. Ей и книжку с картинками про развитие детей в отделении показывали, и объясняли, что ребенок бьется уже, а что толку, если су№а мамаша в свое время ей этого не объяснила??? Так и угробили и дитё, и дуру, и семью. Ненавижу баб. Все зло в нашем обществе от них. Забеременеть и родить, как они полагают, зазорно, а убить ребенка - не зазорно, и вообще, "Що люди скажуть?" Сами в свое время по десятку абортов поделали и дочерей туда же тащат, сволочи. Ну, и в церковь ходят по праздникам, для показухи, и вечно плачутся, що грошей нема, що я з дитиною робити буду, и т.д. Половая культура на нуле, и мужиков во все виноватыми делают, что самое интересное...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus