USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин попався на контрабанді 5 тисяч пачок цигарок

11 Липня 2009 10:30
Черговій спробі переправлення цигарок через річку Західний Буг, на територію Республіки Польща, запобігли волинські прикордонники. Про це 11 липня інформують «Волинські Новини».
 
9 липня зранку в рамках перевірки інформації про можливе незаконне переміщення тютюнових виробів на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Ягодин» було прийнято рішення щодо організації оперативного та прихованого спостереження за ймовірним напрямком здійснення контрабанди.  
 
Як повідомив начальник прес-служби - прес-секретар начальника загону майор Олег Личковський, уже невдовзі одним із прикордонних нарядів, який був задіяний в пошуку, в кущах на відстані до 20 метрів від берегу річки Західний Буг було виявлено 11 готових до переправлення в Польщу коробів, загорнутих в поліетиленові пакети, та доріжку прим’ятої трави від берегу річки вглиб до контрольно-слідової смуги.
 
З метою затримання причетних до цього осіб було приховано виставлено додатковий прикордонний наряд, проінформовано польську сторону, а безпосередньо в підрозділі приведено в готовність чергові сили.
 
Тільки ближче до вечора від інспектора прикордонної служби, який був в засідці, надійшла доповідь про спостереження одного невідомого, який підійшов до коробів з цигарками та почав підтягувати їх до берегу. Засоби, що використовуються для переправи тютюну по воді, а саме надувний матрац або човен за допомогою шнурів, у даного громадянина були відсутні. Зате, можливо, вони були у двох невідомих, що з’явилися з польського берегу.
 
Шляхом чітких та вірних дій охоронців кордону особу разом із цигарками було затримано «на гарячому», те саме зробили й польські колеги з двома невідомими по той бік річки.
 
Затриманим виявився місцевий мешканець села Теряхи Любомльського району 1987 року народження, який пояснив, що його в селі дві особи попросили допомогти переправити тютюнові вироби на територію Республіки Польща. Звідки «в’ється мотузка», наразі з’ясовують оперативні прикордонні підрозділи.
 
А горе-помічнику доведеться відповідати згідно з законодавством за спробу незаконного переміщення через державний кордон України поза пунктом пропуску майже п’яти тисяч пачок цигарок «CLASSIC» та «L&M».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus