USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин у Франції проїхав велосипедом 1000 кілометрів. ФОТО

13 Вересня 2013 16:30
Велолюбитель із Луцька, 26-річний Сергій Ройко, подолав тисячу кілометрів на бреветі (марафоні) у Франції.

Як розповів хлопець, бревет – це тривала велосипедна поїздка, вироблена за особливими правилами. Після подолання дистанцій різної довжини велосипедист отримує певну кваліфікацію. Учасників бревету називають рандоннерами, - інформує Волиньpost.

Сергій Ройко каже: бревет тривав впродовж 4-7 вересня на півдні Франції, у Провансі. У подорожі взяли участь близько ста учасників. Тут були велолюбителі із Франції, Німеччини, Італії, Китаю тощо. Серед українців Сергій був єдиним велосипедистом.

Волинянин дистанцію подолав за 65 годин, хоча норма для такої відстані – 75 годин (за цей час треба все встигнути).

«Спав загалом шість годин, по дві кожного дня. Їхав три доби. Було важко не так фізично, як морально. Здружився із велосипедистом із Південно-Африканської Республіки, ми разом їхали», – розповів він.

«Стартували у містечку Каркес і за годинниковою стрілкою поїхали до Гренобля. І знову за часовою стрілкою назад. Це дуже важка дистанція. Особливо гірські перевали, які досягали 2,5 кілометра. Температура вдень була в межах 35 градусів, а вночі було лише вісім тепла. Тому такі складні перевали ми долали вночі, бо вдень було надто спекотно. Спав у спальнику. До речі, у хлопця з ПАР, з яким ми разом їхали, не було спальника, довелося ділитися», – каже Сергій.

Попри всі труднощі на шляху, Сергій Ройко після бревету почуває себе добре і дуже радий з того, що подолав таку нелегку дистанцію й має тепер кваліфікацію суперрандоннера, такого собі супер-туриста.

До слова, торік він успішно проїхав дистанції на 200, 300, 400 і 600 кілометрів.

«Вершиною в бреветному русі вважається бревет Париж-Брест-Париж завдовжки трохи більше 1200 кілометрів, що відбувається на півночі Франції. Його організовують раз у чотири роки. Планую у 2015 році підкорити ще й цю дистанцію. Для любительського спорту такі відзнаки – це дуже круто», – зауважив Сергій Ройко.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus