USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин здолав збірну Бразилії. ІНТЕРВ’Ю

22 Серпня 2013 13:11
Нещодавно у болгарському місті Софія відбулися Дефліміпійські ігри. Волинські спортсмени привезли зі змагань у Болгарії нагороди найвищого ґатунку.

Про останню Дефлімпіаду, а також до яких наступних змагань активно готуються волиняни та про те, як українці обіграли збірну Бразилії, Волинським Новинам розповів начальник центру інвалідного спорту Волині Володимир Гащин.

Володимире Дмитровичу, скільки спортсменів представила Волинь у Болгарії?
Перш за все скажу, що змагання відбувалися з 25 липня до 4 серпня. Нашу область представляли четверо людей – сімейне подружжя - Яценко Світлана і Олександр Колодій, та два наставники — Вікторія Свереда й заслужений тренер України Олександр Платонов. Спортсмени взяли участь в кульовій стрільбі. Зауважу, що вони повернулися не з «порожніми» руками. Світлана здобула срібну і бронзову медаль, а Олександр, чемпіон попередньої Дефлімпіади, виграв «золото».
Як давно наші земляки беруть участь у Дефлімпійських іграх та інших спортивних змаганнях для інвалідів?
Починаючи з 1996 року. Причому з кожних змагань вони привозять нагороди. А нещодавно наші спортсмени з вадами опорно-рухового апарату повернулися з Барселони, де виграли Інтернаціональний кубок з футболу. У фіналі українці перемогли Бразилію, а єдиний гол землякам Пеле забив ковельчанин. На Параліймпійських іграх в Сочі волиняни теж візьмуть участь, триває підготовка. Для Юлії Батенкової-Бауман, яка вже має не одну медаль, це вже треті такі змагання.
Чи підтримує держава наших спортсменів - параліймпійців та дефлімпійців?
Звісно! Держава виділяє кошти для національної збірної України. Щодо волинських спортсменів, то їх підтримує облдержадміністрація. Але коштів завжди не вистачає.

Спілкувався Андрій КОВАЛЬ


Учасники збірної України на Дефліміпійських іграх у Софії



Олександр Колодій
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus