USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вони дають вам сотню, ви їм – п’ятсот: як ошукують волинян у месенджерах

26 Листопада 2023 07:15
Нова шахрайська схема активно поширюється месенджерами волинян. Лише за останні вихідні довірливих земляків шахраям вдалось ошукати приблизно на пів мільйона гривень. Вам пишуть у месенджер із незнайомих номерів і пропонують заробити. Ба більше – спочатку навіть платять невеликі гроші.

Коли жертва вже цілком повірила в те, що це реальний заробіток, починається найцікавіше, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Пропозиціями заробити грошей просто ставлячи вподобайки в інтернеті буквально засипали месенджери волинян. З невідомих закордонних номерів вам напишуть умовні Наталія, Аня чи Айша і запропонують заробити великих грошей мало не за просто так.

Нижче подаємо без змін текстові повідомлення, які надсилали волинянами шахраї:

Добрий ранок! Чи можемо ми порадити вам роботу? Тому що нам потрібно набрати більше персоналу.

Нове завдання випущено. Підпишіться на робочий канал, щоб виконати завдання та надішліть його мені знімком з екрана.

Все що вам потрібно – це ставити лайки та зірки нашому готелю щодня. Ми платимо від 400 до 8050 гривень на добу.

Наша місія проста. Підписавшись на певну пісню, ви можете отримувати 100 гривень, і у вас будуть різні завдання, над якими ви будете зосереджуватися щодня.

НЕ поспішайте відмовляти, ви можете почати з виконання тестового завдання, яке може вас зацікавити та принесе вам додатковий дохід.

Читати ще: «Вас цікавить робота на неповну зайнятість?» Волинян попереджають про нову схему шахраїв

Лучанину Тарасу надійшло подібне повідомлення ще 5 листопада. Після того як скинув скриншот на підтвердження того, що виконав завдання, лучанину надійшло на рахунок 100 гривень. Потім, щоб далі заробляти, Тарасу треба було переказати на рахунок шахраїв 500 гривень. За цю суму він, за легендою, купує базу завдань.

Номери телефонів – іноземні. За їхніми кодами журналісти дізналися, що походять вони із Гондурасу, Нігерії чи Республіки Того, що в Західній Африці.

Як зауважили в поліції, не всі волиняни, яким надходили пропозиції так званих заробітків, не повелися на них. Лише за минулі вихідні в області за цією схемою було ошукано людей на загальну суму близько 500 тисяч гривень.

Чиати ще: Та сама схема з онлайн-заробітком: шахраї виманили у волинян понад 80 тис. грн

«Вам пишуть із закордонного номера про псевдороботадовця із пропозицією заробити гроші, виконуючи їхні завдання. Вони долучають вас у групу з їхніми менеджерами, де людям дають завдання ставити вподобання під певними постами в соцмережах або ж під товарами в інтернет-магазинах, таким чином піднімаючи їхні рейтинги.

За це і справді можуть перерахувати людям 100-200 гривень, таким чином викликавши довіру. Адже наступне завдання буде полягати в тому, щоби вкласти власні фінанси. Наприклад, для бронювання номерів у готелях. І таким чином шахраї обіцяють повернення коштів із відсотком. Ось на цьому етапі люди і стають жертвами шахрайських дій – їхні гроші вже до них не повертаються», – розповів інспектор відділу моніторингу Луцького районного управління поліції Ігор Лівошук.
Читати ще: Уродженець Росії вкрав у бабусі з Луцька 78 тисяч, а на суді сказав, що сам став жертвою

Підступність цієї шахрайської схеми полягає в її на перший погляд реалістичності. Гроші справді надходять спочатку. Проте «зароблені» у шахраїв 100 гривень доведеться повернути з надлишком.

Але це в тому разі, якщо люди поведуться на пропозицію і вкладуть свої гроші з надією легко заробити ще більше. Правоохоронці закликають пам’ятати, що не варто довіряти обіцянкам захмарних прибутків, не перераховувати своїх коштів на невідомі рахунки й ніколи не повідомляти CVV-кодів свої платіжних карток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вітька Показати IP 26 Листопада 2023 07:38
Таких шахраїв навіть наказувати не потрібно.Бо тих халявних баранів по іншому не навчити.
Вася до Вітька Показати IP 26 Листопада 2023 10:03
Поїдь у Конго чи Зімбабве і накажи. Жадібність і наївсть поліщуків, ось проблема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus