USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ВООЗ звинуватила багаті країни у «подовженні пандемії» через накопичення COVID-вакцин

8 Вересня 2021 13:05
Всесвітня організація охорони здоров’я засудила багаті країни за накопичення вакцин від COVID-19, а також засобів лікування та захисного обладнання, заявивши, що такі дії «подовжують пандемію».

Про це із посиланням на звернення очільниці підрозділу ВООЗ з нових хвороб Марії Ван Керхове повідомляє CNBC, пише ТСН.

На переконання експертки, нездатність держав справедливо розподіляти відповідні ресурси підживлює спалах захворювання в усьому світі.

«Це не просто несправедливо, це не просто аморально, це подовжує пандемію», – висловилася Ван Керхове, додавши, що «це призводить до загибелі людей».

Раніше очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус закликав до «тимчасового мораторію» на ревакцинацію в усьому світі, оскільки країни з низьким рівнем доходу щепили «ледве 2%» свого населення, а 75% всіх введених у світі COVID-вакцин припадають на всього 10 країн.

«Несправедливість щодо вакцин – ганьба для всього людства, і якщо ми не будемо боротися з нею разом, ми продовжимо гостру стадію цієї пандемії на роки, хоча вона може закінчитися за лічені місяці», – вказував Гебреєсус.

У США, де повністю імунізовані 53% населення, вакцинацію вже зробили понад 1,3 мільйона осіб. За даними Організації Об’єднаних Націй, Європейський Союз повністю вакцинував 57% свого населення і вводить бустерні дози у Франції і Великій Британії.

Для порівняння, в Африці повністю вакциновано всього 3% населення, а 26 країн континенту поширили менше половини своїх вакцин. З урахуванням нинішніх темпів вакцинації, майже 80% африканських країн до кінця місяця не зможуть вакцинувати навіть 10% населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus