USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ворог постійно знав наше розташування, - артилеристи 51 ОМБ

17 Вересня 2014 11:46
Особовий склад реактивної артбатареї 51 ОМБр вимагає ротації. Хлопці розповідають про зради керівництва та числені втрати. Про це інформує Нововолинськ діловий.

Зі слів хлопців, у зв'язку з невдалим керівництвом вищого командування частин і з'єднань, задіяних у боях поблизу Іловайська, батарея з веденням активних дій була змушена відступити з займаних позицій з метою збереження життя особового складу та військової техніки.

"Люди пережили те, що важко описати словами, й вони вижили! Хоча шквальний артилерійський вогонь противника майже не припинявся. Збереглим навіть військову техніку, хоча це виглядає неможливим після того, як батарею накрило залпом системи «Ураган». Здавалось, що нас просто знищують, ворог постійно знав наше розташування, нас здавали – і це страшно! Все це призвело до жахливих наслідків – велика кількість загиблих та полонених", - йдеться у відкритому листі артбатареї 51 ОМБр.

Бійці зізнаються, що техніка ремонтується за власний рахунок і завдяки допомозі волонтерів. Психологічна допомога бійцям не надається. Та й під великим питанням ефективність бесіди психолога з людьми, які пережили ці події, тут потрібен тривалий реабілітаційний курс. Морально-психологічний стан підрозділу на нульовому рівні, люди повністю деморалізовані.

"Вихід із цієї ситуації ми вбачаємо тільки в негайній ротації підрозділу! До прикладу: прикордонники, працівники МВС, які відмовляються від відправки у зону АТО, просто звільняються зі служби, і все! А відмобілізовані не мають ніякого права на вибір, це схоже на рабство, і це - ганьба! З учорашніх героїв намагаються зробити дезертирів.
Хлопці цілком виснажені морально і фізично. На нас ніхто не звертає уваги. Ми просимо військове керівництво, політичні партії, громадські організації сприяти невідкладній ротації підрозділу. Ми просимо про допомогу!", - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Показати IP 17 Вересня 2014 12:01
А якби, не дай Боже, ви б тут воювали, то i ви б постiйно знали, де розташувався ворог. Невже це ще не зрозумiло?
Изя Шнеерзон Показати IP 17 Вересня 2014 12:23
Меньше треба трепатися по телефону.
Тарас Чурило Показати IP 17 Вересня 2014 12:33
Тому що в керівництві АТО продажні генерали, які за гроші готові продати матір рідну
334 до Тарас Чурило Показати IP 17 Вересня 2014 15:42
навіщо купляти генералів, коли безпілотник в режимі реального часу видасть все про розташування підрозділу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus