USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ворог прагне встановити повний контроль над Маріуполем, а на Херсонщині хоче сформувати окупаційну владу

1 Квітня 2022 22:20
Російські загарбники намагаються встановити повний контроль над Маріуполем у Донецькій області, а на Херсонщині хочуть сформувати окупаційні органи влади.

Про це пише УНІАН.

"Відучора загарбники не пропускають з Маріуполя жителів. За словами очевидців, вони встановили термін 5-7 днів, коли місто залишатиметься закритим", - зазначила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Позбавлення мирного населення можливості врятувати своє життя, підкреслила Денісова, є нічим іншим, як геноцидом, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

"Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасниками ОБСЄ, відповідно до московського механізму, врахувати ці факти порушення РФ прав людини в Україні", - наголосила омбудсмен.

Крім того, за наявною в Генштабі інформацією, ФСБ Росії планує сформувати на тимчасово окупованих територіях Херсонської області окупаційні органи влади, які складатимуться зі співробітників силових структур РФ.

Як повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, за прикладом ОРДЛО першим завданням фейкової влади може стати формування думки, що тільки Росія врятує місцеве населення від голоду.

"Вже зараз окупанти не пропускають вантажі з гуманітарною допомогою. Далі, ймовірно, раз на місяць люди "на камеру" отримуватимуть від псевдовлади продуктовий пай", - йдеться в повідомленні.

Друге завдання, як зазначають в РНБО, полягатиме в тотальному контролі за місцевим населенням. З лав колаборантів можуть обрати "народну дружину", яка буде репресувати населення під приводом дотримання норм введеної на невизначений термін комендантської години.

"За такою схемою РФ вже "звільнила" населення ОРДЛО. Люди не можуть отримати мінімальний соцзахист, адже Росія не вважає за потрібне піклуватися про населення захоплених територій", - наголошується в повідомленні.

Тим часом стало відомо про те, що кількість жертв ракетного удару по ОДА в Миколаєві зросла до 30 людей. 29 тіл надзвичайники дістали з-під завалів і ще одна людина померла у лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus