USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Ворог прицільно б’є по сільськогосподарській техніці, – ГУР

14 Березня 2022 21:37
Російські окупанти прицільно б’ють по сільськогосподарській техніці, чим підривають продовольчу безпеку в Україні та світі загалом.

Як інформує Головне управління розвідки, окупанти цілеспрямовано знищують сільськогосподарську техніку в Україні. Систематичні випадки таких дій зафіксовано в Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область), у низці районів Херсонської та Харківської областей.

Також сільськогосподарську техніку масово реквізують загарбники для проведення інженерних робіт, побудови укріплень і для використання як тягачів для бронетехніки. До цих робіт примусово залучають місцеве населення в окупованих населених пунктах.

Уночі 13 березня у населених пунктах Чупахівка та Оленинське Охтирського району (Сумська область) завдано прицільного авіаційно-бомбового удару по місцях зберігання сільгосптехніки. В результаті удару всю техніку, понад 30 одиниць, було знищено.

Читати ще: Одне з головних завдань – проведення посівної, де це можливо, – Шмигаль

Такі дії ворога свідчать про цілеспрямоване знищення сільськогосподарської техніки. Це поставить під загрозу проведення посівної кампанії у весняний період, що може призвести до гуманітарної кризи в окремих регіонах нашої держави.

Ставиться під загрозу продовольча безпека не тільки України. Наша держава – один з основних постачальників багатьох видів сільськогосподарських культур на ринки Європи та Китаю.

Окупанти продовжують практику нанесення ударів по цивільних об’єктах, грубо порушуючи фундаментальні принципи міжнародного гуманітарного права.
Нагадаємо, уряд на час воєнного стану заборонив або обмежив експорт критично важливих для продовольчої безпеки товарів та запроваджує механізм підтримки аграріїв. Ідеться про пшеницю, гречку, м'ясо, яйця, олію, цукор тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus