USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Одне з головних завдань – проведення посівної, де це можливо, – Шмигаль

10 Березня 2022 22:23
Палата представників Конгресу США схвалила екстрений пакет допомоги Україні в розмірі 13,6 млрд доларів. Ці кошти направлять на посилення армії, гуманітарну допомогу та підтримку українців.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вечірньому зверненні 10 березня.

Він нагадав, що найближчими днями країни Європейського Союзу розглянуть питання щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, і наголосив, що наша країна заслужила право стати членом Євросоюзу.

За його словами, економіка України стає на воєнні рейки.

Читати ще: «Швидко переходимо до економіки воєнного стану»: Шмигаль – про виплату 6,5 тис. грн і відновлення виробництва

«Наразі одне з головних завдань уряду – це проведення посівної в тих регіонах нашої країни, де немає активних бойових дій. Наш пріоритет – це продовольчі культури. Ми активізували нашу роботу з аграріями в цьому напрямку, аби Україна повністю забезпечила себе необхідною кількістю продовольства. Має бути відновлена робота підприємств харчової промисловості в тих областях, які зараз розташовані не на передовій», – сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр закликав бізнес відновлювати виробництво, де це можливо.

«Уряд збільшив видатки резервного фонду державного бюджету на 50,8 млрд грн. Це дозволить в умовах воєнного стану оперативно забезпечувати потреби сектору безпеки й оборони.

Протягом березня на пенсійні виплати вже спрямовано 38,3 млрд грн. Тільки за останні два дні уряд профінансував 13,9 млрд грн на виплату пенсій.

Читати ще: «Соцдопомога буде продовжена без необхідності звертатися до органів соцзахисту», – Шмигаль

Також сьогодні затвердили порядок використання вже анонсованого єДокумента. Його можна буде згенерувати в застосунку та на порталі «Дія». єДокумент міститиме всю необхідну інформацію та QR-код для підтвердження особистості. Це допоможе українцям, які через війну втратили документи, засвідчувати за необхідності свою особу», – інформував Денис Шмигаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus