USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ворог преси № 10» в Україні отримав ще одного «ляпаса» у волинському суді

24 Липня 2009 17:44
Апеляційний суд Волинської області відмовив у задоволенні апеляційної скарги на рішення Луцького міськрайонного суду за позовом депутата Луцької міськради від СПУ, відомого правозахисника Миколи Нікітюка до газети «Відомості», журналістки Галини Баран та лучанки Зінаїди Онищенко про спростування нібито недостовірної інформації та начебто захисту честі, гідності і ділової репутації. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час судового засідання Микола Нікітюк попрохав суд скасувати рішення Луцького міськрайонного суду про відмову у задоволенні його позовних вимог та змусити газету «Відомості» спростувати нібито недостовірну інформацію про незаконне будівництво гаражів.
 
Нагадаємо, що депутат просить стягнути на його користь 20 тисяч гривень компенсації моральної шкоди – 12 тисяч з газети і по 4 – з Галини Баран та Зінаїди Онищенко.
 
Натомість головний редактор «Відомостей» Галина Федоренко зазначила, що в матеріалі немає жодного оціночного судження – лише цитування листа об’єднання громадян, відповідь на усний інформаційний запит від головного архітектора міста Георгія Шевчука та градоначальника Богдана Шиби. Окрім того, до редакції спростування від Миколи Нікітюка не надходили, лише – «емоційні виступи». На час виходу газети у депутата не було жодного дозволу на будівництво.
 
Натомість автор «скандальної» публікації Галина Баран розповіла, що зреагувала на звернення громадян, побувала на місці події. Окрім того, вона взяла коментарі із цього приводу в директора департаменту містобудування Луцької міськради Георгія Шевчука та Луцького міського голови Богдана Шиби.
 
Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області відмовила у задоволенні вимог апеляційної скарги депутата. Таким чином, рішення Луцького міськрайонного суду про відмову у задоволенні позову пана Нікітюка лишилося без змін.
 
Нагадаємо, депутат Луцької міськради Микола Нікітюк потрапив у першу десятку всеукраїнського антирейтингу \"Вороги преси-2008\".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Липня 2009 20:19
гиги...а справедливість всетаки Є!
Богдана Стельмах Показати IP 25 Липня 2009 17:30
Так, іноді справедливість торжествує. Зрештою, справа для "правозахисника" (це ж треба було таки імідж створити собі) була із самого початку програшною. Не знає той "правозахисник" ні законів, ні своїх обов"язків. От лише ходять чутки (а може, й правда), що Нікітюк сказав: доки я депутат, гаражі там стояти будуть. А як жетоді твердження Нікітюкав суді, що ніяких гаражів він будувати не збирався? То він давав суду завідомо неправдиві свідчення? Чи не черга громадян притягти його до суду? Чи, може, він підкупив депутатів (кого грішми, кого "бартером") і вони підтримають його на сесії? З огляду на задоволене обличчя, так і є
Анонім Показати IP 26 Липня 2009 14:58
наивний мужик цей ворог преси бо захотив виграти суд у фирми континиум, якв вже давно для успишного ведення бизнесу прикупила волинськи суди. Бюсь об заклад, що на суди не були юристи циэъ фирми, ьо твм потрибно було лише розкрити рот, щоб суд задобольнив забаганку фирми. филюк числиться головою суду але керуэ ним фирма континиум.
М.Н. Показати IP 26 Липня 2009 20:39
панове ! В черговий раз ляпас отримала волинська "ваша честь", яка під замовлення потопталася по конституції держави. Багато часу пройшло і багато роботи зроблено, щоб "ця честь" навчилася елементарно поважати себе і не освячувати іменем України тухлятину, яку їм підсовувала прокуратура. Тому сьогодні і появилися виправдувальні вироки, яких раніше майже не було, навіть за великі гроші.
Анонім Показати IP 26 Липня 2009 22:19
пане нікітюк ви хочете сказати що це було хибне рішення,можу вам дати побудувати гаражі?.Хоча вам безглуздо щось пояснювати,ви впертий і тупий баран,всеодно нічого не зрозумієте!
Анонім Показати IP 28 Липня 2009 10:18
чем вешать оплеухи, дали бы один пинок под зад и не тянули кота за х... хвост )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus