USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

«Ворожила» на грошах та золоті: лучанка обманула жінок на 230 тис. грн

14 Листопада 2018 08:44
Лучанка, яка стверджувала, що ворожить на грошах та ювелірних прикрасах з золота, виманила у двох жінок грошей та цінностей на загальну суму 230 тисяч 799 гривень.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 5 листопада.

Як вдалося встановити під час судового засідання, обвинувачена лучанка, яка раніше була судимою на 2 роки позбавлення волі з іспитовим строком три роки, з липня до грудня 2016 року 18 разів надурила одну потерпілу. Зокрема, жінка повідомляла їй неправдиву інформацію щодо ворожіння на грошах, виробах із золота та інших особистих речах.

Увійшовши в довіру до потерпілої, шахрайка наголошувала на необхідності передачі їй цінних речей. А потому змушувала віддати їй речі, які нібито до потерпілої потрапили, будучи відібраними шахрайством. Таким чином, вона завдала потерпілій збитків на суму 178 тисяч 839 гривень. Серед виманених речей були ювелірні прикраси, гроші та електроніка.

Окрім того, обвинувачена обманула ще одну жінку на 51 тисячу 960 гривень, також повідомивши неправдиву інформацію щодо ворожіння.

Допитана у судовому засіданні шахрайка свою визнала повністю, щиро розкаялася та просила суд суворо її не карати. Одна з потерпілих також просила суд суворо не карати обвинувачену. Вибираючи вид покарання, суд зважав на те, що в жінки на утриманні перебуває двоє малолітніх дітей.

Отож, суд визнав її винною та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки, проте на підставі ст.1 п. «в» ЗУ «Про амністію у 2016 році» від 22.12.2016 року суд повністю звільнив її від призначеного покарання. До того ж, суд задовольнив цивільний позов однієї з потерпілих на 178 тисяч 839 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus