USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Восени агресор може повернутися до тактики ударів по енергетиці, – ОП

19 Червня 2023 22:32
Восени і взимку Росія може повторити свою кампанію масованих ударів по енергетичній інфраструктурі, тому що це єдиний інструмент впливу на українців, який залишився у агресора.

Про це заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю РБК-Україна.

«У Росії не так багато інструментів впливу на війну. У неї тільки терористичні інструменти, один з яких – це використання залишків крилатих ракет, використання балістичних ракет, гіперзвуку, дронів для атаки на цивільне населення і на критичну інфраструктуру, на енергетичну інфраструктуру», – вважає Подоляк.

Він підкреслив, що зараз Україні потрібно добудувати нові трансформатори, замінити і загалом відремонтувати інфраструктуру розподільних електромереж. Це все вимагає великих фінансових витрат.

«Знову ж таки, не забувайте, що ціна цієї війни величезна. Або ми програємо, і тоді нас як держави не існує. Так, буде це називатися Україна, але це буде виключно маріонеткова, неіснуюча держава. Або ми виграємо, незважаючи ні на що, виграємо цю війну», – заявив радник ОП.

З 10 жовтня минулого року держава-агресор розпочала тривалу кампанію масованих ракетних ударів по Україні. Основною метою цих ударів була українська енергетика, руйнування якої могло спричинити масштабну гуманітарну катастрофу в Україні.

На піку цієї кампанії росіяни запускали по 70-100 ракет на день, що дозволяло завдавати українській енергетиці значної шкоди. Віялові відключення електрики і навіть короткострокові блекаути стали результатом цих атак.

Проте вже до лютого ефективність української ППО значно зросла, а російський запас ракет вичерпався, що призвело до поліпшення ситуації в енергетиці. Після цього ворог відмовився від цілеспрямованих атак на українську енергетику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мирон Показати IP 20 Червня 2023 00:04
То як можна прогнозувати на осінь, то війна надовго, до безконечності?
Вуса в піску до Мирон Показати IP 20 Червня 2023 19:59
До останнього немажора
Патрiот Показати IP 20 Червня 2023 18:34
А може не повернуться,експерди херовi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus