USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Росія вчинила 40 тисяч злочинів проти України

5 Серпня 2022 10:45
З початку повномасштабної війни проти України зареєстровано 26 658 злочинів агресії та воєнних злочинів і 12 550 злочинів проти національної безпеки України.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Серед злочинів - порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, пропаганда війни та інші.

Водночас зафіксовано 12 550 злочинів проти національної безпеки України – це посягання на територіальну цілісність, і недоторканість України, колабораційна діяльність, пособництво державі агресору, диверсії тощо.

Окрім цього зазначається, що в магістральних справах щодо агресії проти України підозрюється 624 представника військово-політичного керівництва рф – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних органів, розпалювачі війни і пропагандисти кремля.

Водночас через збройну агресію росії в Україні загинули 358 дітей, 693 поранені.

До слова, Міжнародний кримінальний суд має намір розглянути першу справу про воєнні злочини Російської Федерації в Україні до кінця року. Перший випадок представлять вже цієї зими або на початку 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 5 Серпня 2022 12:31
Чому тільки перша справа?!!! Чому так повільно?! Вже 8 років рашисти здійснюють злочини на території України, вбивають, катують мирне населення і обстрілами руйнують наші міста, чи хтось не зацікавлений покарати московію за війскову агресію проти нашої держави і українців?!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus