USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Воєнний стан – план «Б» Порошенка, аби втриматися при владі, – політолог

26 Листопада 2018 11:59
Відомий український політолог Руслан Бортник вважає, що плани влади ввести воєнний стан у країні (через кризу викликаного захопленням Росією кораблів), є не що інше як спроба Порошенка і його союзників утриматися при владі.

Про це Руслан Бортник заявив в коментарі виданню «Страна».

«Порошенко і «Народний Фронт» просто змінюють виборчу стратегію і переходять до плану «Б» по утриманню влади – «Шантаж і Тиск» - боротьба не за голоси виборців, а проти політичних опонентів, або за імунітет і місце в політичній системі в наступному політичному циклі.

«Армія, Мова і Віра» не дають бажаного результату (як показує соціологія) і влада вислизає з рук. Адже коли відібрали весь Крим і 2 мільйони громадян, коли горіли Іловайськ і Дебальцеве - за лінією розмежування залишилося ще 3 мільйони громадян, загинуло 10 тисяч - військовий стан не треба було вводити і ніхто і не збирався - вибори треба було проводити - влада йшла в руки.

Коли захопили 2 катери і буксир - військовий стан треба вводити - тому що вибори не треба проводити вже, - результат буде плачевний! Шах для Тимошенко та інших опонентів влади - не підтримаєш військовий стан - агент Кремля, підтримай - подаруй влада Порошенко. Хоча в парламенті буде непросто.

Але самі винні - тепер дракон мілітаризму, який вони допомогли вигодувати, живе за своїми правилами. Чи готова опозиція до масових протестів в такому випадку - ключове питання? Чому 60 днів: за цей час можна призупинити діяльність політичних опонентів і розгромити незалежні засоби масової інформації. Перенесення виборів на 31 травня 2019 року подає не тільки фору в 2 місяці (за які багато чого може змінитися), але і дозволяє провести голосування після опалювального сезону - зняти тиск ключового дискредитуючого фактору; повноваження президента продовжаться на 2 місяці (по-факту) до належних за Конституцією 5 років. Це дуже поганий знак для бізнесу - демонстрація того, що влада буде боротися за владу до кінця – не рахуючись з правилами і наслідками - варто очікувати поглиблення економічної кризи.

Читати ще: Що таке воєнний стан, як він може вплинути на вибори, ЗМІ та майнові права

Навіть якщо воєнний стан не буде введений, президент зумів переключити увагу з тарифів, бюджету (1 млрд. фонду президента), корупції і гнітючою соціології на війну! У будь-якому випадку важливо щоб українські моряки і кораблі повернулися додому. Яка робота ведеться в цьому напрямку?» - розповів Руслан Бортник.

Як повідомлялося, за підсумками засідання РНБО 25 листопада Петро Порошенко запропонував Верховній Раді протягом двох днів ухвалити рішення про введення воєнного стану. Якщо депутати підтримають указ президента, воєнний стан триватиме 60 днів по всій території України.

Зауважимо, у 2019 році на українців чекають вибори Президента. Проте вони можуть не відбутися лише за однієї умови: введення режиму воєнного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
g Показати IP 26 Листопада 2018 12:09
Да тут до гадалки не ходи
скептик Показати IP 26 Листопада 2018 12:19
а з ким війна ? хто і кому її оголосив ?
Василь Показати IP 26 Листопада 2018 12:27
Мова йде не про воєнний стан. Йдеться про спробу державного перевороту, який планує Петро Порошенко і його найближче оточення з метою зберегти свою владу і уникнути неминучої поразки на виборах ».
Читач Показати IP 26 Листопада 2018 12:33
Як мінімум, гривня знову впаде й ціни виростуть. Авантюристи.
Проти Показати IP 26 Листопада 2018 12:35
Політолог правий на всі 100% Президент вже давно не думає за народ, якщо колись таке було...
Навуходоносор Показати IP 26 Листопада 2018 14:24
Жирному котяре и в ноябре март!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus