USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні Верховна Рада розгляне питання введення воєнного стану

26 Листопада 2018 08:15
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій скликає позачергове засідання Верховної ради України 26 листопада, на якому розглядатимуть питання введення воєнного стану в Україні.

"На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України та звернення Президента України, на понеділок, 26 листопада 2018 року, на 16:00 я збираю позачергову сесію Верховної Ради України", - написав спікер ВР на своїй сторінці в Facebook, повідомляє НВ.

Він також підкреслив, що дії Росії поблизу Керченської протоки - це порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права.

"Сьогодні на кораблі Військово-морських сил України була здійснена підступна атака російських військових. Такі дії російського агресора - це порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права. Весь світ побачив докази російської військової агресії, з якими вже ніхто не зможе посперечатися. Адже весь світ побачив відео, де російські військові кораблі атакують українські. Очевидно, що фронт російської агресії розширився і тепер він досягає Чорного і Азовського морів", - написав Парубій.


Нагадаємо, 25 листопада група російських військових кораблів атакувала три катери Військово-морських сил України. Відкривши вогонь на ураження, росіяни вивели з ладу та захопили катер «Бердянськ». А згодом захопили також катер «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Унаслідок обстрілу поранено шістьох українських військових, двоє з них у важкому стані. У район зіткнення українських і російських кораблів в Азовському морі були направлені російські ударні вертольоти. Російська сторона закрила Керченську протоку для цивільних суден.

Зауважимо, у 2019 році на українців чекають вибори Президента. Проте вони можуть не відбутися лише за однієї умови: введення режиму воєнного стану.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинян Показати IP 26 Листопада 2018 08:36
Выборов не хотят
Правда Показати IP 26 Листопада 2018 08:58
Регламент нехай прочитає.Рішення ВР приймає через три дні після оголошення позачергового,тобто тільки в середу.А до середи ще багато що може відбутись.
Ляшко Показати IP 26 Листопада 2018 09:25
Хитрий лис порошенко не хоче вибори скоро до Віті піде але ітам. Неприймуть
123 Показати IP 26 Листопада 2018 10:45
Вже скільки про це переговорено було, вже всі вкурсі, що в випадку оголошення в. стану повноваження ВР переходять до РНБО, Турчинов стає другою людиною в державі, ВР може відпочивати. Я щось трохи сумніваюсь що ВР оголосить в. стан. Бо ж не буває бджіл, які проти меду. Але ж тоді і парламентські вибори скасовуються ). В цьому випадку бджоли за мед. Важкий вибір депутатам треба зробити ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus