USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Воєнний стан рятує бурих ведмедів в Україні, – Times

1 Квітня 2024 22:45
Заборона на полювання під час воєнного стану сприяла збільшенню популяції ведмедів в Україні.

Про це пише The Times.

Так, згідно з даними Міністерства екології України за 2023 рік, популяція ведмедів в одній з частин Карпат зросла з 90 особин (на 2021 рік) до 104.

«Ще кілька років тому тут не можна було побачити ведмедя близько до людського житла. Те, що ми бачимо їх тут, свідчить про те, що ведмеді процвітають», – пояснив журналістам керівник програми реабілітації ведмедів у Національному природньому парку Синевир Ярослав Бундзяк.

Читати ще: На Волині поголів'я диких тварин зросло в рази за воєнні роки

Він нагадав, що ведмеді в Україні з 2003 року включені до Червоної книги і зауважив, що в 1991 році в Україні налічувалося близько 600 ведмедів, однак вже за дев’ять років їхня кількість скоротилася вдвічі. Головною причиною скорочення популяції стало полювання на них.

«Згідно з дослідженням Всесвітнього фонду природи від 2020 року, за рік мисливці незаконно вбивають від 40 до 50 ведмедів», – вказують журналісти.

Вони додають, що у Росії зараз налічується понад 100 тисяч бурих ведмедів, а в Європі – близько 15 тисяч. Найбільший анклав перебуває в Карпатах – у Румунії та Словаччині. Там мешкає близько восьми тисяч особин.

Раніше Словаччина виступила за зміну європейського законодавства, щодо контролю популяції бурих ведмедів. Країна заявила про наміри знищити всіх ведмедів поблизу власних міст і сіл.

Читати ще: Понад 1200 кабанів та майже 6000 зайців: у Поліському лісовому офісі порахували тварин
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да Показати IP 2 Квітня 2024 00:25
І це добре!!!Заборонти треба вбивства тварин заради розваги!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus