USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Воїн 51-ї бригади отримав квартиру

19 Грудня 2015 09:29
В переддень Святого Миколая інвалід АТО, боєць 51-ї бригади Андрій Зань отримав квартиру. Про це повідомляє Волинська правда.

Так, 18 грудня заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець та директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод вручили ключі від новенької квартири учаснику АТО, інваліду війни ІІ групи Андрію Заню.

Світлана Мишковець подякувала Андрію від імені усіх волинян за спокій і мир в домівках та подарувала родині освячену ікону Святого Миколая.

“Нехай образ Святого Миколая оберігає вашу родину, нову домівку та приносить лише гарні новини. Заради дружини Ірини та п’ятирічного синочка Максимка Андрій має знову міцно стояти на ногах , ” – побажала заступниця.

Оксана Гобод зазначила, що родині Андрія квартира придбана за кошти бюджетної програми “Забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок”.

Подарунки та вітальні слова звучали від голови Луцької районної адміністрації І.Ярмольського та голови Луцької районної ради В. Приходька, депутатом якої обрано Андрія Заня.

Представники забудовника побажали комфорту в новому домі та вручили в подарунок побутову техніку для кухні.

Довідка:

Повістку про мобілізацію до Збройних сил 28-річний Андрій Зань, вихідець із села Полонка Луцького району, отримав у квітні 2014 року.

Разом зі своїми земляками потрапив у 51-шу Володимир–Волинську механізовану бригаду. Армійський вишкіл проходив на Рівненському полігоні та Миколаївському Широкому лані. Андрій, за професією фельдшер ветеринарної медицини, згодом освоїв навички водія, тому довелося сісти за кермо армійського автомобіля. У вогняному пеклі опинився на початку червня. Виконував різні бойові завдання.

В останній день червня частина, у якій служив Андрій Зань, знаходилася у районі сіл Дачне та Антонівка Донецької області. Під час обстрілу «Градами», отримав важке поранення ноги, в результаті якого частину лівої ноги довелось ампутувати.

Далі за його життя боролися запорізькі та дніпропетровські медики. У львівському шпиталі Андрію Заню зробили ще одну операцію. Тут він уперше одягнув на ногу протез. Його виготовили за державні кошти. Але сильний біль у кінцівці не давав спокою ні вдень ні вночі. Віри, надії, сили духу нашому земляку додають щирі молитви настоятелів храмів отця Василя з Полонки та отця Володимира з Гіркої Полонки. Відгукнулися, щоб допомогти бійцю, й місцеві жителі, а такожВіктор Шумський - директор ПП «Рать», колективи цукрового заводу, ВАТ «Луцький автомобільний завод», окремих шкіл Луцького району, тубдиспансеру, де працює мама Андрія, та інші небайдужі люди. Щоб зібрати шість тисяч євро на новий протез й операцію в Польщі, долучилися волонтери. Під свою опіку взяв бійця лікар Волинської обласної клінічної лікарні Олег Савчук, який особисто власним автомобілем доправив його на протезування до польського майстра Лешека Клошевського. Тоді воїн 51- бригади Андрій Зань отримав нову ногу.

Андрій Зань з оптимізмом дивиться у майбутнє, вірить, що Бог йому дав ще один шанс у житті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 19:52
Удачі і здоров"я Вам, пане Андрію
Іскра Показати IP 19 Грудня 2015 20:42
Віри, надії, сили духу .
Олег Показати IP 19 Грудня 2015 21:36
!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus