USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Взуття європейського зразка бійцям АТО передали поляки

22 Грудня 2014 17:17
Польська спільнота передала понад 2 тонни гуманітарної допомоги бійцям в АТО.

Так, 20 грудня «Автомайдан України» отримав від польських українців теплі речі для бійців, а також жіночий і дитячий одяг для переселенців, солодощі для дітей. Частину солодощів віддали ДУКу, дітям, котрі малювали малюнки про війну.

Як розповів активіст Роман Глинюк, це об`єднання українців в Польщі. Осередок в селищі Крукланках, що розташоване за 20 кілометрів від Росії. (Калінінградська область)

«4 ящики термобілизни, військове взуття європейського зразка, яке в нас в Україні неможливо знайти та інші важливі для бійців речі., яку ми отримали від наших польських друзів», - розповідає активіст.

Також він зазначає, що поляки не вперше їм допомагають і надають «гуманітарку».

« Це наша діаспора. Живуть вони у селищі Крукланках, біля Гіжицко. за 100 кілометрів від Ольштина і за 20 кілометрів від кордону з Калінінградською областю. В тому селищі є українська греко-католицька церква, школа. Гуманітарну допомогу, яку ми отримали, їм передали зі Швеції, а вони нам», - наголошує чоловік.

Також він розповів, що познайомився з ними зовсім випадково – в одній із груп у Фейсбук під час революційних подій в Україні. Після цього вони вирішили допомагати і тепер, як тільки є змога, передають речі бійцям.

Роман Глинюк пригадує, як їздив до них забирати військові бинти і колишнє військове польське спорядження:

«Одного разу я їхав до них за бинтами. Мав заплатити. Але вони відмовилися брати гроші і нам подарували 600 водонепроникних військових бинтів для солдат. Потім ще була поїздка з причепом. тоді наші друзі передали теплі речі, колишній військовий польський одяг, а я у свою чергу - «Поліським партизанам».

« Це люди, які переживають і вболівають за Україну. Вони набагато свідоміші, аніж деякі наші українці. Наша організація і я особисто щиро вдячний їм за підтримку», - резюмує він.

«Автомайдан України» вручив подяки за допомогу українській армії сім`ям пана Каміл Халушко, Адама Цапка та Ганни Головач.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus