USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бійці 51 бригади - у краківській клініці

10 Листопада 2014 15:27
Бійців 51 бригади відправили на лікування в Польщу. Про це інформує волонтер Наталка Шепель в мережі.

"Двох хлопців з 51-ї ОМБ Віталіка Ванюшина (Нововолинськ) та Сашка Стецюка (Ковель) кладемо в краківську клініку Святого Рафала. Першого очікує тривала реабілітація (можливо, операція). У Віталіка відлік йде на дні, функціонування руки треба відновлювати надтерміново. Благодійники, ви дали цьому хлопцеві, у якого, з його слів, завжди все добре, надію. Знаєте, вчора, коли ми з Natali Aryvaniuk тарабанили до місця краківської дислокації наші валізи, він метався, бо не міг допомогти. А потім став у мене за спиною, прихопив у здорову руку якусь посильну торбу, і, озираючись на річку туристів на нічних краківських вулицях, сказав: "Я буду замикаючим". Закрив нашу міні-колону собою від можливих неадекватів. Це ось такий Віталік", - йдеться у повідомленні.

Зі слів волонтерів, Сашку Стецюка спіткала така доля: у хлопця була ушкоджена ще до війни і прооперована рука. Його забрали, попри проблеми з нею, в АТО. Там він її "доконав" остаточно. Тутешні нейрохірурги спробують їй дати друге життя. Кажуть, якби не рішення колективу обласної прокуратури відмовитися від свого місячного заробітку - у цього хлопця не було б шансів.

Окрім того, діляться волонтери першими успіхами. Воїн 51- бригади Андрій Зань отримав від польського майстра Лешека Клошевського нову ногу.

"Наталія Соколова, він сьогодні пішов! Побіг. Пострибав наш Андрій Зань. Ти знаєш, як довго і складно ми йшли до його протезування. Ти шукала кошти, Олег Савчук писав листи польським спеціалістам і потім ми їздили на першу консультацію-знайомство з паном Лєшеком в Ліманову. Він сказав: "На протезі, який я зроблю, він піде за день", - пише Наталія Шепель.

І додає: "Їдемо по Андрія в Татри, куди днем раніше його завезли. Заїжджаємо на подвір'я до протезиста пана Лєшека Клошевського (Leszek Kloszewski). Перші хвилини нікого немає. І раптом... Змінилась концентрація повітря, зробила його якимось густим і воно застрягло десь у горлянці: Андрій йшов нам назустріч, трошки ніяково усміхаючись. Таке ж відчуття, як починає вперше ходити твоя дитина. Ти від радості та емоцій втрачаєш сили. Ми обнялись і затанцювали.

Волонтери висловлюють слова вдячності пану Павлу з Києва, без фінансової участі якого, не було б цього першого танцю.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus