USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Воїни залишилися без авто: в центрі Луцька – розстріляний пікап з-під Куп’янська

4 Листопада 2023 09:39
Військові вціліли, але машину добряче потрощило. Уламки під час танкового обстрілу поцілили одразу по двох автівках бійців 14-ї бригади. Тож волинські захисники зараз терміново потребують додаткових коліс. Щоб швидше зібрати гроші на ремонт, побите авто виставили на центральній вулиці Луцька.

Понівечений автомобіль стоїть біля головного корпусу Волинського національного університету. Волонтер з Рожища Владислав Демянчук привіз транспорт із Куп'янська на Харківщині. Автівкою їздили волинські бійці з 14-ї бригади, допоки не потрапили на ній під танковий обстріл, ідеться в сюжеті 12 каналу.

«Хлопці встигли втекти, їх вивезли, все добре», – каже Владислав.

Під час цього обстрілу постраждали аж дві машини. Усі дев'ять бійців-пасажирів, на щастя, цілі, але тепер без автоколіс. Один пікап уже не відновити. А от цей Владислав хоче поремонтувати й повернути хлопцям. Для цього потрібні час і гроші.

«Загалом така машина коштує від п'яти до семи тисяч доларів. Майстри подивилися, то треба близько двох тисяч, щоб її відремонтувати. Це треба повністю міняти капот, крила, бампер, фари, напевно, і двигун», – каже волонтер.

Зібрати потрібну суму на ремонт він сподівається оперативно. Для цього транспорт і поставили у людному місці в Луцьку. Раніше це авто вже збирало гроші в центрі Рожища, звідки родом і Владислав, і військові, які потрапили під обстріл у цій машині.

Читати ще: «Із машинами – біда. Вони на фронті одноразові». Лучанин їздить на передову і ремонтує воїнам автомобілі

Чоловік розповідає, що для захисників на фронт уже передали понад 100 автомобілів.

«В основному на фронті потрібні не тільки пікапи, а просто повноприводні машини», – додає Владислав Демянчук.
Та через інтенсивність бойових дій таку важливу техніку військові втрачають дуже швидко. Владислав каже, що іноді машина може прослужити хлопцям навіть менш як день.

«Я особисто назбирав кошти на дві автівки, завезли їх у Краматорськ. Це був початок великої війни. Березень ніби. Автівка пожила десь годин шість після того, як ми її віддали хлопцям. Вони поїхали на позиції, але автівка вивезла двох поранених та одного полеглого нашого воїна», – пригадує волонтер.

Як тільки зберуть потрібну суму, автомобіль відправлять на ремонт. Допомогти пришвидшити цей процес може кожен, пожертувавши гроші у скриньку або ж переказавши на картку волонтера: 5168 7451 2893 4236. Автомобіль, до слова, стоятиме біля головного корпусу ВНУ тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Маннергейм Показати IP 4 Листопада 2023 12:59
Розясніть будь-ласка суть того заходу, купити нову машину чи скинутись, чи когось ті пробоїни мають вразити. А ше пропоную забрати нові джипи у пресслужби бригади.
СКФ до Маннергейм Показати IP 4 Листопада 2023 14:43
Підтримую. Ще було б добре замість витрачання на ремонт відділення поліції біля СКФ купити хоч одне авто.
Гість Показати IP 4 Листопада 2023 21:32
А де ленд-ліз? Краще його вимагати від влади і тоді техніка броньована буде вся необхідна!
Анонім Показати IP 5 Листопада 2023 17:36
Пропонуємо вам звернутися до депутатів верховної ради. Вони мільйонери. Хай подарують.
Ага Показати IP 7 Листопада 2023 22:09
Поясніть будь ласка для чого автомобілю в гарячій точці міняти крила , капот, бампер? Якщо це розвідний матеріал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus