USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вперше за понад 20 років Стирову вежу відкрили для відвідувачів

19 Травня 2017 15:59
Відтепер усі охочі можуть оглянути Стирову вежу Луцького замку та водночас оцінити представлену в ній виставку картин дубенських художників.

Урочисте відкриття експозиції за участю представників відділу Державного історико-культурного заповідника в Луцьку, а також запрошених гостей із Рівного та Дубна відбулося 19 травня.

Як розповіла науковий працівник Державного історико-культурного заповідника в Луцьку Валентина Ковальова, Стирова вежа була закрита для відвідувачів протягом понад 20 років. Ця вежа є досить холодною, тому планується, що вона буде відкрита лише протягом теплого періоду року. Виставка, яка містить роботи, створені під час пленерів у Дубенському замку, експонуватиметься лише протягом місяць від дня відкриття.

«Стирова вежа сама по собі є досить гарною, адже це найкраще збережена вежа в замку», – зазначив директор Державного історико-культурного заповідника в Луцьку Павло Рудецький.
Він розповів, що у Стирової вежі - давня історія. Її розпочали зводити наприкінці ХІІІ століття для оборони Луцького замку. Через сирість і холод башту використовували як в’язницю. Свого часу у верхніх ярусах розташовувалася канцелярія, там зберігалися різноманітні документи. Окрім того, тут жеж жили вартові, а п’ятий використовувався для оборони замку.

«Сьогодні, завдячуючи нашим друзям, працівникам дубенського заповідника та представникам управління культури Рівного, ми маємо змогу презентувати у вежі ще й виставку робіт», – підкреслив Павло Рудецький.

З його слів, головна мета експозиції полягає в популяризації Волині та залученні туристів. Про це, своєю чергою, зазначив директор Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Леонід Кічатий.
Він відзначив, що виставлені полотна створені під час пленерів у Дубенському замку протягом 2006–2016 років: «Це картини художників з усієї України, вони експонувалися також і за кордоном».

«Ми всі українці, тому зараз повинні якнайбільше популяризувати нашу країну, прекрасну, чарівну, перспективну та неповторну. Безумовно, турист ніколи не буде їхати лише в один об’єкт, для нього потрібно підготувати таку локацію, щоби затримати його якнайдовше», – наголосив Леонід Кічатий.

Вхід у вежу буде платним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любмист Показати IP 19 Травня 2017 23:12
Дуже мудро зроблено. Можна проходитись і дивитись на полотно, а можна присісти і спокійно насолоджуватися зображеним. Це дійсно комфортні умови насолоджуватися живописом. Обовязково відвідаю це джерело ментального спокою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus