USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Вперше в світі провели операцію з пересадки ніг

12 Липня 2011 15:54
В Іспанії медики з валенсійського госпіталю Ла Фе вперше в історії зуміли пересадити пацієнту обидві ноги: трансплантація тривала понад 12 годин.
Поки не відомо, чи прийме організм пацієнта імплантати, - пишуть Українські новини.
Як запевнили експерти, це була одна з найскладніших процедур в медицині за останні кілька років.

Відомий трансплантолог Педро Кавадас, який робив операцію, раніше проводив операцію з пересадки обох рук і обличчя, зокрема щелепи і язика, а також обох передпліч.

Тепер, якщо ноги приживуться, попереду у пацієнта – тривалий курс реабілітації, значно довший, ніж після трансплантації рук.

Операції з пересадки обличчя проводяться з 2005 року.
Першою пацієнткою стала француженка Ізабель Дінуар, якій пересадили нижню частину обличчя, відкушену її ж власним собакою.
Донорські тканини двічі відторгалися, але лікарі впоралися з цією проблемою.
Зараз Ізабель може говорити, їсти, відчувати новою шкірою тепло і холод.

Нагадаємо, в червні американські вчені вперше імплантували людині апарат «штучне серце». До цього його тестували тільки на тваринах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПИЛИП Показати IP 6 Січня 2013 13:48
ого місцевим є у кого повчитися, бо іспанія далеко не передова в медицині країна, хоча знаючи іспанію зпакрадається підозра чи пацієнт знову не якийсь куркуляра

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus