USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Впорядкують парк та допоможуть місцевим жителям: у волинське селище приїхали 20 волонтерів

11 Вересня 2020 22:10
Всеукраїнський волонтерський табір «Будуємо Україну Разом» розбили у селищі Благодатне, неподалік міста Нововолинськ. Це один із 13 населених пунктів України, де волонтери будуть розвивати громади.

«Місцеві жителі дивуються, чому так багато молоді приїхало», – розповідає селищний голова Благодатного Олександр Топорівський, а все тому, що менш як за два тижні тут створять новий культурний простір, оновлять сквер і допоможуть соціально вразливим сім’ям із покращеннями умов їхнього житла.

«Ми подали заявку на участь у проєкті, було приблизно сто заявок. Спочатку вони обрали 30, далі із них був конкурс на кращі й ми опинилися серед 13 переможців. То ж до нас волонтери приїхали майже з усіх регіонів України, географія широка, бо є тут і кияни, люди зі Львова, із Запоріжжя та багатьох інших областе й. Громаді ми презентували проєкт на центральній площі вчора ввечері перед Палацом культури. Місцевим жителям було цікаво, чому так багато молодих людей приїхало. Приємно, що чимало людей відгукнулися допомагати волонтерам», – розповідає Олександр Топорівський.

Упродовж 10 днів волонтери житимуть у залі Палацу культури, ночуватимуть у спальних мішках. Щодо харчування, то на це передбачило кошти Міністерство молоді та спорту України, їх годуватимуть у кафе.

«За час табору волонтери запланували впорядкувати сквер за Палацом культури. Там облаштуємо комплекс оригінальних лавок і встановимо нове освітлення, щоб можна було комфортно відпочивати. Ще один проєкт, який реалізують волонтери, – це простір для молодіжного театру. Його зробимо в Палаці культури. Також волонтери допомагатимуть і місцевим жителям. Зокрема, увагу звернуть на дві сім’ї, які опинилися у складному становищі. В одній мама-одиначка виховує двох неповнолітніх дітей, в іншій – бабуся сама виховує трьох малолітніх онуків. Для одних волонтери облаштують кухню, для інших – ванну кімнату. Частину грошей на це передбачить Міністерство, частину місцеві благодійники. Ці сім’ї дуже зраділи допомозі, адже вони докладають багато зусиль, щоб покращити побут і дозвілля своїх дітей, проте їхні ресурси дуже обмежені, а це буде значна підтримка», – пояснює селищний голова.

Та додає, що для гостей організували розважальні заходи.

«Щоб їхня робота була в задоволення, а час у Благодатному залишив хороші спомини, то ми організували насичене дозвілля: у нас щодня запланована освітньо-культурна програма, відбуваються зустрічі, спілкування з крутими спікерами, буде стрільба з лука, вечірні кіноперегляди, проводитимемо ватру на териконі тощо. Сподіваємося, що окрім того, що вони добре попрацюють, то ще цікаво відпочинуть і знайдуть нових друзів»,- наголосив Олександр Топорівський.

Після Благодатного наступний табір буде у місті Сокаль у Львівській області.

Довідково:

Всеукраїнський волонтерський табір «Будуємо Україну Разом» (БУР) – волонтерський рух української молоді. З 2014 року учасники мандрують між громадами, допомагають створювати молодіжні простори та відновлювати будинки для потребуючих сімей.

БУР виник як волонтерська акція Львівської освітньої фундації, що мала на меті відновити будинки, знищені внаслідок війни на сході України. Проте з часом акція перетворилася на рух, що формує нову генерацію відповідальних українців, які творять зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 12 Вересня 2020 06:26
Прекрасна новина!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus