USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку – ознайомчий візит команди проекту «Будуємо Україну Разом»

27 Лютого 2019 19:36
Луцьк зможе отримати новий молодіжний простір на території центрального парку в разі перемоги у конкурсі від проекту «Будуємо Україну Разом».

Команди проекту з ознайомчим візитом 27-28 лютого пробуде у Луцьку. Протягом двох днів делегація вивчає громаду нашого міста, знайомиться з молодіжними організаціями, активістами, представниками місцевої влади та виконавчих органів.

Візит відбувається у межах фінального відбору міст до проведення волонтерських таборів «БУР». Цьогоріч проект отримав понад 60 заявок із різних областей країни, до переліку фіналістів увійшли понад 20 малих та великих міст.

За ініціативи департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міськради у жовтні сформували та подали заявку від міста на конкурс. У фокусі потенційного волонтерського табору найперше перебуває майбутній Луцький міський молодіжний центр. У перспективі кількатижневий волонтерський табір може відбуватися у Луцьку за участю молоді з різних областей України. Спільними зусиллями місцевої влади, волонтерів, громадських організацій планується розбудова прибудинкової території молодіжного центру (модульні вуличні меблі, конструкції, простір для кінопереглядів просто неба тощо).

Як розповів представник Львівської освітньої Фундації Олексій Лавриненко, зараз відбувається так званий БУР-тур, ознайомчі візити у різних регіонах України. На цьому етапі відбирають громади, з якими збираються працювати у квітні-жовтні, коли зазвичай проводять волонтерські табори. Цього року отримали 62 заявки від тих, хто хотів би прийняти проект у себе, з них відібрали 23. Тепер визначать до 14 заявок, які зрештою оберуть для проведення волонтерських таборів. Ініціатори заявки від Луцька хочуть створити новий молодіжний простір на території парку.
Головною ідеєю програми є побудова спільного помешкання та руйнування стін між людьми через спільну працю, об’єднання молодих людей, надаючи допомогу людям, створюючи громадські простори.

Під час 29 днів туру відвідують вже 11 громаду, переважно села та малі міста, тож контекст і формат співпраці у такому великому місті як Луцьк виглядатиме трохи по-іншому. Наприклад, є команди, які тільки розпочинають щось робити, мають потенціал та ідеї, і їх хочуть підсилити, з іншого боку – Луцьк, де люди вже мають значний досвід роботи в громадській та молодіжній сферах. Тож тут завдання – допомогти їм вийти на інший рівень.
Приблизно через два тижні визначать, з якими громадами працюватимуть та складатимуть графік роботи. У разі, якщо переможе проект з Луцька, волонтерський табір зможе тут відбутися у період з травня по жовтень. Волонтерів залучають з усі регіонів країни та навіть з інших країн. Так, комунікують з діаспорою, роблять презентації у Європі через дружні організації. Фінансування отримують за рахунок грантових коштів, Міністерства молоді та спорту, регіонального бізнесу та спільноти БУР-друзів, які регулярно долучаються до співпраці.
Будуємо Україну разом – це культурно-освітня програма Львівської освітньої Фундації, яка через волонтерство та подорожі розвиває серед молоді почуття довіри та відповідальності. Впродовж чотирьох років понад дві тисячі волонтерів відбудували 170 будинків для потребуючих сімей у 18 областях України. Також БУРівці створили 13 молодіжних центрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus