USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Врятувала собаку: як подвиг волинської лікарки мотивував маленьку дівчинку стати ветеринаром

12 Серпня 2023 16:32
Завідувачка Устилузької дільничної лікарні ветеринарної медицини Тетяна Микитівна Власюк працює у ветеринарній службі вже 36 років. За цей час зарекомендувала себе, як професіонал своєї справи та знаючий спеціаліст ветеринарної медицини.

Історію жінки розповідають у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

Тетяна Власюк народилась 29 вересня 1967 року в селі Ставки Турійського району в сім’ї колгоспника. Батько з самого дитинства прищеплював їй любов до тварин. Тож, обираючи професію, вирішила, що буде ветеринаром.

У 1987 році закінчила Рожищенський зооветеринарний технікум за спеціальністю ветеринарний фельдшер. Того ж року прийшла на роботу на посаду ветфельдшера в Устилузьку дільничну лікарню ветеринарної медицини. З 1996 року й понині – обіймає посаду завідувачки Устилузької ветлікарні.

Тетяна Микитівна користується авторитетом у місцевого населення, завжди знаходить час, аби зарадити чужій біді.

За понад три десятки літ було чимало історій з порятунку тварин і допомоги їм.

Лікарка пригадує випадок, коли в одному з сіл собаку переїхав трактор. Власник тварини був у розпачі, а його засмучена маленька донька ні на мить не відходила від свого чотирилапого друга.

Приїхавши за викликом, Тетяна Микитівна надала симптоматичне лікування тварині, зробила хірургічне втручання і пес вижив. Господарі були неймовірно вдячні лікарці. Тетяна Власюк досі пам’ятає, яким обнадійливим поглядом дивилася на неї дівчинка, яка увесь час сиділа біля собаки, і як вона була вдячна за порятунок її чотирилапого друга. А потім дякувала при кожній зустрічі.

Згодом ця дівчинка пішла навчатись на ветеринарного лікаря. Нині вона хороший фахівець своєї справи й успішно працює на ветеринарній ниві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus