USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вручати повістки вдома неефективно: у командуванні пояснили, чому

14 Серпня 2022 17:25
Вручати повістки за домашніми адресами військовозобов’язаних неефективно просто через те, що люди можуть не відчиняти двері.

Як передає ТСН, про це заявив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, пише Liga.NET.

«Начальники територіальних центрів обирають місця, де багато людей, – говорить Горбач. – Разом з органами поліції можна перевірити документи в кожного чоловіка, встановити особу та вручити повістку. Особливо легко це зробити, коли порушується громадський порядок – наприклад, комендантська година. Але це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ. У 95% це роблять, щоб громадянин з’явився в територіальний центр і щоб там уточнили його військово-облікові дані. А потім він повертається додому».

Читати ще: У яких випадках можна відмовитись від повістки на військову службу

Крім того, з його слів, військово-облікові дані громадян постійно змінюються – у когось народжуються діти, хтось починає хворіти, а хтось здобуває освіту, одружується або розлучається. Все це постійно потрібно уточнювати.

Читати ще: Чи можуть повторно вручити повістку та в яких випадках. Пояснення юриста

«Якби військовозобов’язані самі подавали оновлені дані в територіальні центри, ніхто не ловив би їх на вулицях», – уточив Горбач.

Нагадаємо, в Україні планують продовжити воєнний стан, а разом із ним – мобілізацію – президент Володимир Зеленський уже вніс відповідний законопроект у Раду.

Читати ще: Стукали кулаками та гупали ногами в двері: невідомі чоловіки у цивільному хотіли вручити лучанину повістку

Що буде, якщо військовозобов’язаний відмовляється від призову

Законом про кримінальну відповідальність передбачена низка статей, якими закріплені види правопорушень у сфері забезпечення призову та мобілізації. Такими статтями є:

стаття 336 КК України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу, на призов осіб із числа резервістів у особливий період;

стаття 336-1 КК України – ухилення від проходження служби цивільного захисту в особливий період або в разі проведення цільової мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Так Показати IP 14 Серпня 2022 18:49
Вони що обурені!. Повістка вручається конкретній людині, плюс має бути зареєстрована. Все інше лохотрон, повний піз....ць зеленої влади!
Якось так Показати IP 14 Серпня 2022 18:53
З росіян насміхаємось, що вони на вулицях вручають повістки, а самі точно такі самі... А ще цікаво, що по селах в сільських радах, люди, які займаються повістками з 2014 року , дивним чином розбагатіли, побудували маєтки, стильно облаштували свої двори.. . Поробили своїх родичів чоловіків "непридатними" до військової служби. Корупція рулить !
Ага Показати IP 14 Серпня 2022 19:37
А голови ОТГ отримали премії за те, що 24 лютого скопом відправили як добровольців масу людей, на яких пільги військових ЗС України не поширюються, виявляється.
Ira Показати IP 14 Серпня 2022 19:52
А нічого,що Україа потішається та знущається з новин ДНР, що там мобілізують? А самі такі самі..
Отакої Показати IP 15 Серпня 2022 05:59
А начальник управління хоча би читав законодавство України про воєннний стан(Постанова КМ),де і при яких умовах перевіряються документи,пункт №7.Так в коменендантський час обовязково,а в іншій все розписано,за яких умов і в кого.А ставити печатку і підпис на чистих бланках яким Законом регламентується,це пряма корупція.Так в нас війна і обовязок громадянина,захищати Батьківщину,але ж ми демократична,законослухняна держава,чи вже ні???Обовязок -це добре,але ж в громадянина ще є права,а в військових і взагалі.
Чому Показати IP 15 Серпня 2022 07:04
Волинь дає таких бездарних генералів шо Зусько в росії шо Горбач в Києві (виключно штабний і військоматовський діяч). Шо з тим військовим обліком жінок , шо з призовом по мобілізації. Коли Волинь дась хоть одного толкового чи грамотного генерала ?
Отакої Показати IP 15 Серпня 2022 09:06
"совітський"військомат тільки назву змінив-центр комплектації,а суть залишилась.Де реєстр військовозобовязаних,де він з 2014р.Хто цим займався.Що зробити це в сучасному світі.Є ж ЦНАП,реєстр виборців,Мрео,"шмео"і багато різних додатків.Просто не хотіли,а тепер вони дуже хочуть уточнити дані,уточнювальники.Цікаво скільки там працює люду,в цьому центрі?
До отакої Показати IP 15 Серпня 2022 19:42
Ви ж створили героїв-атошніків (з пільгами,іт.д) Де їх професіоналізм,грамотність,бойовий досвід і т,д. Яких героїв створили то тепер і виконуйте їх накази чи забаганки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus