USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Повістки можуть вручати навіть на пляжах, – Гуменюк

18 Травня 2023 13:25
Чоловікам можуть вручати повістки й на пляжах, адже пляжі – це громадські місця.

Про це Суспільному повідомила керівник пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

«Вручення повісток допускається в будь-яких місцях. Тобто громадські місця всі відкриті для загального відвідування і можуть бути такими, де може проводитись оповіщення громадян. Абсолютно не виключено, що і там також», – пояснила речниця.

Також Гуменюк наголосила, що повістку не слід сприймати як спосіб покарання. Оповіщення проводяться в тих місцях, де перебувають військовозобов’язані громадяни.

Як повідомляли, в Україні воєнний стан продовжили до 18 серпня 2023 року. Також продовжили і мобілізацію військовозобов’язаних громадян, адже потрібно проводити ротацію. Вручати повістки можуть уповноважені представники ТЦК на вулицях, блокпостах, закладах харчування, магазинах і навіть на роботі. Це цілком законно.

Читати ще: Чим загрожує відсутність військового квитка: пояснення адвоката

Відмовитись від отримання повістки громадяни можуть, але натомість отримають штраф. Проте є випадки коли це можна зробити й без шкоди для сімейного бюджету. Наприклад, якщо дані дописувалася у частково заповнений бланк, або якщо в повістці вказані неправильні дані отримувача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сергій Показати IP 18 Травня 2023 13:45
Готуйте бакси і все буде ок
Семен Показати IP 18 Травня 2023 13:46
Цікаво як вони визначать кому вручили повістку, по трусам ?
Кумівство до Семен Показати IP 18 Травня 2023 15:18
В бус>тцк>встановлення особи з участю поліції "типу підозрюється в ухилянні від призову/військового обліку>проходження влк
абвг Показати IP 18 Травня 2023 14:12
Здивувала.... Їх і так виписують скрізь.
Кумівство Показати IP 18 Травня 2023 15:13
Чому одні повинні воювати "ЩОБ МИ НЕ ВТРАТИЛИ КРАЇНУ" а інші відсиджується в розкоші в далеко не дешевих для проживання країнах і курортах. А по факту відкрила Америку виписують там де зловили і повістку вже давно використовується як спосіб покарання дивіться новини " порушнику вручили повістку, підозрюваним виписали повісити ітд" мобілізацію зрівняли до попадання в СІЗО чи в тюрму ось вам і реакція людей.
Правда Показати IP 18 Травня 2023 16:59
А в бані будуть...чи в сауні.Цей "маразм" трохи напрягає всіх...
Микола Показати IP 18 Травня 2023 17:34
Тепер на Світязі, купуючи в полішок пончики, треба бути уважним, бо вона може виявитися працівником воєнкомату !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus