USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Врятували від вогню ціле село

29 Березня 2012 11:12
У Ратнівському районі на Волині ледве не згоріло ціле село. У полі зайнялася трава і вітер погнав полум’я на село Теребовичі. Однак приборкати вогонь таки вдалося.

Про це пише газета Волинь-нова.

У березні в Ратнівському районі сталося 22 пожежі. Чогось подібного за останніх майже двадцять років не було. Орієнтовні збитки, завдані приватним господарствам населених пунктів, становлять понад 200 тисяч гривень. І це без врахування збитків, завданих довкіллю, побічних затрат, пов'язаних із гасінням пожеж

Головна причина пожеж, як правило, - випалювання сухої трави та рослинних рештків. Так люди наводять «порядок» на полях і пасовищах, присадибних ділянках.

Ось і цими днями особливо загрозлива ситуація склалася біля села Теребовичі та хутора Боровуха. На землях резерву і запасу Самарівської сільської ради, зарослих бур'янами, хтось чи то підпалив траву, чи кинув недопалка. В результаті вогонь за вітром почав добиратися до населених пунктів. Один із хлівів навіть згорів. А до кількох житлових будинків полум'я буквально підступало.

Гасили вогонь усім селом: хто з відрами води, хто з лопатами, троє приватних господарів власними тракторами вздовж Теребович і Боровухи проорали захисні смуги. На місце надзвичайної події «еменесники» направили два пожежних автомобілі з Ратного, один – із держлісгоспу, місцеві пожежні команди Щедрогора, Самарів і Кортеліс.

Прикрий випадок трапився у невеличкому селі Почапи, що знаходиться за п'ять кілометрів від Залухова. 78-річний Василь в обідню пору, господарюючи біля хліва, закурив, а недопалка кинув на суху траву. Сам пішов до хати. А коли знову вийшов на подвір'я, то побачив, що його хлів горить. Намагався відкрити двері, щоб випустити хоча б коня, та марно. Згоріла господарська будівля, кінь та одинадцять овець.

Через безпечність людей, які спалювали сухе листя, у районі, крім сараїв, горіли й житлові будинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus