USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку врятували від самогубства неповнолітню – учасницю «групи смерті»

21 Лютого 2017 16:20
Завдяки діям поліції, кіберполіції, патрульної поліції від самогубства врятували лучанку. Поліцію попередили зі школи, де навчалася дівчина, та небайдужі громадяни.

Про це стало відомо під час брифінгу у ГУ Нацполіції у Волинській області 21 лютого.

Начальник обласного управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції Володимир Солоненко повідомив, що спроба суїциду учасниці «групи смерті» вже була.

«Ми хочемо донести до свідомості громадян, до дітей. Останній тиждень в ЗМІ з’явилося багато повноцінних інформаційних сюжетів, що наші неповнолітні стають жертвами спільнот «Сині кити». Такий вже факт мав місце у Луцьку. Завдяки спільним зусиллям кіберполіції, ГУ Нацполіції, патрульної поліції вдалося запобігти самогубству неповнолітньої», - повідомив він.

Нині тривають слідчі дії за цим фактом. Завдяки вчасному інформуванню поліції вдалося врятувати життя – дитину зупинили на 50-ому кроці. Тобто, вже на останньому завданні.

Як відомо, уже понад два роки в соцмережах діють спільноти, які закликають підлітків вступити в небезпечну гру, результатом якої має стати самогубство. Лише нещодавно кіберполіція активно почала повідомляти українців по небезпечні «групи смерті».

Днями в Рівненській області вдалося врятувати двох 19-річних дівчат, які були учасниками суїцидальних груп.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку виявили групу підлітків, які почали небезпечний квест «Синій кит» з самогубством гравця в кінці. Про виявлене уже повідомили у департамент кіберполіції.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ГРУПИ СМЕРТІ» У СОЦМЕРЕЖАХ: ПОРАДИ БАТЬКАМ ВІД ВОЛИНСЬКОГО ПСИХОЛОГА

Як повідомлялося, студенти із Придністров'я запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю смертельно небезпечної гри "Синій кит". Розробники проекту – Сергій Іордатий та Павло Доніка – заручились підтримкою правоохоронців та студентської профспілки, і створили спільноту у соцмережі Вконтакте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Микола Показати IP 21 Лютого 2017 16:43
нема що робити сидять в тих соціальних сетях. Що уроків мало чи книжку почитай чи матері допоможи посуду помий поприбирай а то зараз такі дівулі в школі нігті помада сережки в нас такого не було дозволено і дівчата були кращі чемніші
121 до Микола Показати IP 21 Лютого 2017 20:26
та що та кіберполіція разом з неробою Мірчуком роблять. лише бла-бла-бла. вони вже давно мали промоніторити всю Волинь і кожний день виявляти учасників груп і закривати їх. якби не свідомі громадяни, які самі виявляють такі групи і повідомляють поліцаїв, то мали б закінчені сагобуства серед дітей!
свідомий громадянин до 121 Показати IP 22 Лютого 2017 10:31
а ти знаєш що робить кіберполіція, знаєш усі посадові обов'язки?.. чи тільки бла-бла-бла в інеті? я особисто не знаю, але все таки думаю, що раз є врятоване життя, то працюють.
патріот до свідомий громадянин Показати IP 22 Лютого 2017 23:23
на мою думку лише кіберполіція здатна подолати хворобу під назвою "Синій кит", та невідомо скільки ще врятовано дітей завдяки їхній роботі, оскільки про все як відомо в новинах не пишуть і не показують...
Анонім Показати IP 21 Лютого 2017 17:45
так це i е европейськi цiнностi, свобода, демократiя. За те що стояли!!!
уася Показати IP 21 Лютого 2017 17:49
Вже більше двох років діють ті группи, але говорити про них почали лише перед тим як заборонити вконтактє. підготовлюють почву
Вася до уася Показати IP 21 Лютого 2017 18:09
+100500
+ до уася Показати IP 21 Лютого 2017 18:46
І в рашці зараз про них купа новин, бо відпрацьовують замовлення СБУ... Ясно.
Ананім Показати IP 21 Лютого 2017 21:36
Батькам треба більше за своїм чадом дивитись та слідкувати з тараканами в їхніх головах. Тоді й проблем таких виникати не буде
Читач до 121 Показати IP 21 Лютого 2017 21:47
Щодо кіберполіції. На даний час, це мабуть єдиний орган, який показує реальний результат по даній проблемі.
відверто Показати IP 22 Лютого 2017 12:12
найпростіший та найдієвіший способ боротьби - це ЗАБЛОКУВАТИ СОЦМЕРЕЖІ ОКУПАНТА!!! невже прості та очевидні речі не доходять до правоохоронців? прокуратура давно мала зробити подання в суд, а суд постановити заблокувати і крапка. і то мало статись після викриття причинно-наслідкового зв"язку першого самогубства, а ви дітей відловлюєте з небайдужими громадянами, витрачаючи час та ресурси!!! а можете і не встигнути! БЛОКУЙТЕ НЕГАЙНО!
Максим Показати IP 22 Лютого 2017 14:36
Молоді люди не зовсім готові до сучасного життя, їх оберігають від шкідливих впливів вулиці, суспільства, тощо .. не розмовляйте з незнайомцями, не довіряйте чужим Мабуть цього недостатньо...
Месник Показати IP 23 Лютого 2017 23:41
Кібери працюють і знають що роблять. Так саме і сбу! Ми тут тільки на дивані обговорюємо, а вони реально працюють!
Андрій Показати IP 24 Лютого 2017 07:42
Самий кращий спосіб оберегти своїх чад: забрати планшети і айфони, а купити за 300 грн. чорнобілий (адже в школі потрібно вчитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus